5 november 2011 14:30

Greveling, A.S.

Onbekend

DSO onderuit tegen hekkensluiter Leonidas (1-3)

DSO liet zich lelijk verrassen door hekkensluiter Leonidas dat met 1-3 de eerste overwinning van het seizoen binnen haalde. De Zoetermeerse ploeg zakt door deze nederlaag naar de 11e plaats op de ranglijst en ziet nu zelf de onderste plaatsen steeds dichter bij komen.

Het is niet voor de eerste keer dat DSO een ploeg uit de onderste regionen de eerste overwinning laat behalen. Leonidas gaf al na 5 minuten de eerste waarschuwing maar de vrij voor het doel opduikende aanvaller schoot de bal naast het doel van Sven Wolsheimer. DSO leek wakker geschud en had pech toen Jeffrey Flohr vrij op de doelman af kon gaan. Zijn half gesmoorde schot caramboleerde wel over de doelman heen maar had zoveel tegeneffect dat de bal vlak voor de doellijn in plaats van in het doel weer terug het veld in stuiterde. Ook Lucas Donoso Perez strandde even later op de Rotterdamse doelman die in de eerste helft nog vaker een te grote sta-in-de-weg bleek. DSO speelde in die eerste helft niet eens onverdienstelijk, maar leed teveel slordig balverlies en had o.a. via Jordy Bregman (voorlangs) en Charly Windhorst (vrije schietkans over) het vizier niet op scherp staan. Ook Leonidas kreeg mogelijkheden en verraste bijna de ver voor zijn doel staande Wolsheimer. De Rotterdammers gingen toch met een voorsprong de rust in toen Ilias Amraoui goed voor zijn man kwam en een voorzet vanaf rechts met het hoofd verlengde tot in de verre hoek, 0-1. Vlak voor rust voorkwam de Leonidas doelman met twee knappe reflexen de gelijkmaker toen hij eerst een tegendraads ingekopte bal van Jeffrey Flohr keerde en daarna de rebound van Lucas Donoso Perez over de doellat werkte.

Het begin van de tweede helft liet een veel feller DSO zien, dat zeker een kwartier lang Leonidas onder druk zette en ook mogelijkheden creëerde. In de 56e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Lucas Donoso Perez die hoog boven de doelman uitkwam en de bal in de touwen kopte, 1-1. DSO leek door te drukken, maar liep in de 62e minuut tegen een scherpe counter van Leonidas op. De vrij door het midden opkomende aanvaller kon pas in het Zoetermeerse strafschopgebied ten koste van een strafschop worden gestuit. Dit keer was doelman Wolsheimer kansloos, 1-2. De nieuwe achterstand had een verlammend effect op DSO, dat het resterende half uur lang nog wel aanzette, maar de echte creativiteit en passie miste om Leonidas in de problemen te brengen. De irritatie en frustratie namen zichtbaar toe en uitten zich in veelvuldig commentaar op de leiding en op de tegenstander, die zich echter steeds beter in zijn element begon te voelen. In de 90e minuut was de wedstrijd definitief beslist toen Leonidas in buitenspel positie de 1-3 aantekende.

Naar aanleiding van de laatste twee wedstrijden lijkt het een goede zaak als de ploeg eens goed in de spiegel kijkt en bij zichzelf te rade gaat. De eerste wedstrijden van het seizoen hebben laten zien dat het anders kan en om niet verder in de problemen te geraken zal het ook anders moeten.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen BVCB, dat DSO altijd voor de nodige hoofdbrekens weet te plaatsen. Een prima gelegenheid om daar maar eens verandering in te brengen en de weg omhoog weer in te slaan.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Wolsheimer

Van der Spoel – Kuipers – van Vliet – Montanus

Van Rijn (76: van Deursen) - Hollenberg (84: Brader) – Windhorst – Bregman (64: Pattinama)

Flohr – Donoso Perez

Zaterdag-2 zag na een 2-0 voorsprong bij rust Vitesse Delft in de slotminuten alsnog langszij komen. De routine van de Delftenaren was net te veel voor de jeugdige ploeg van Andries Ranck en kostte DSO uiteindelijk de verdiende overwinning.