Sportparkweg 34
2631GA
NOOTDORP
tel. 0900-901906

De verse kampioen sv DSO neemt het vanavond op tegen de nummer 8 RKDEO. De meiden van trainers Virgil Westzaan en Michael van Rijn moeten het in de laatste wedstrijd van het seizoen toch weer laten zien dat ze kampioenwaardig zijn. De volgende elf gingen de wei in, op de goal Sanne (uit de MO13-1) centraal Gaby en Aya rechts Hayley en links Giulia daarvoor Esmee en Yfke en midden Kate Katje en Romy en in de spits Nienke. De bank mag er ook wezen met Alyssa Emelie Wendy Lisa en Anouk. De wedstrijd was een minuut oud en Nienke zette even aan op de rechterflank en een magnifieke pass die bij de tweede paal belande precies op het koppie van Katja de 0 – 1 was geboren. RKDEO was hiervan niet geschrokken want er was zowaar een plaagstootje in de 8e minuut. Maar nog geen minuut later was er een hoop gerommel voor de keepster van RKDEO waardoor de sv DSO bijna scoorde maar de bal werd net voor de lijn uit de doelmond gehaald door de centrale verdediger van RKDEO. In de 11e minuut ging Romy naar de kant en kwam Wendy erin. sv DSO zette hoog druk maar de doelpunten bleven nog even uit. De 22e minuut werd er weer gewisseld Haley Giulia Kate en Yfke gingen naar de kant en Lisa Alyssa Emelie en Anouk kwamen er in.

Een minuut later was het Nienke die de bal voor haar goede been kreeg aangespeeld en zette de 0 – 2 op het scorebord. De aftrap ging niet zo goed aan RKDEO ’s kant de bal werd terug gespeeld op de keepster en het door zetten van die zelfde Nienke werd de 0 – 3 een feit. De meiden waren scherp want 5 minuten later was het Esmee die Katja alleen voor de keepster van RKDEO zetten en die dacht geen moment na en schoot snoeihard de 0 – 4 binnen. Er werd gefloten voor de rust en de trainers besloten buiten te blijven want het was toch wel warm.

Trainer Virgil legde de puntjes nog even op de I. sv DSO ging na rust door waar het mee was begonnen hoog druk zetten. Daar Wendy de bal veroverde op het middenveld en die gaf een sublieme steekpass op Esmee maar die zag haar schot recht in de armen van de keepster van RKDEO belanden. Maar RKDEO kreeg toch nog een dot van een kans in de 5e minuut maar een geweldige zweefduik van de jonge keepster van sv DSO voor kwam de 1 – 4. Daarna gebeurde er niet zoveel de wedstrijd bloedde wat dood. Pas twintig minuten nadat de keepster van sv DSO haar redding had gedaan was het Romy die door zette maar zei zag haar bal gepareerd worden door de keepster van RKDEO. 30e minuut was het weer Wendy die een slimme steekpass gaf aan Romy en die zag haar bal nu wel tegen de touwen belanden 0 – 5. Het kon niet op want nog geen twee minuten later weer een pass van Wendy die nu Yfke alleen voor de keepster van RKDEO zette en zei dacht geen moment na en schoot de bal slim in de verre hoek 0 – 6. De achterhoede van sv DSO stond 67 minuten scherp en goed te verdedigen maar even niet op letten en de goed keepende Sanne kon helaas de 1 – 6 niet voorkomen.

Deze meiden zijn een ware kampioen 13 gespeeld en 39 punten en 55 voor en maar 12 tegen grote klasse meiden.

Nu volgen er nog wat toernooien voor deze kanjers, nou ik heb mijn zegje weer gedaan tot het volgende seizoen, Henk de Goede.