29 oktober 2011 14:30

Mik, R.J. de

Onbekend

DSO en FC Breukelen delen de punten(1-1).

Onder de toeziende ogen van de beide kandidaat-voorzitters Frans Muijzers en Ton Roerig speelden DSO en FC Breukelen in een matige wedstrijd met 1-1 gelijk. DSO mocht in de eerste helft de meeste aanspraak maken op de overwinning, terwijl de gasten de tweede helft mochten claimen. Over het geheel genomen een terechte uitslag waar beide ploegen echter weinig wijzer van werden.

DSO verzuimt afstand te nemen
DSO kwam na 5 minuten spelen goed weg toen Breukelen vrije doortocht kreeg toen scheidsrechter Mik het vlagsignaal van zijn DSO assistent negeerde.  Doelman Wolsheimer liet zich echter niet verrassen. Kort daarna soleerde Pim van Rijn door de vijandelijke defensie en schoot allen voor de doelman hard op de paal, maar Mike Hollenberg schoot in de rebound naast. Na een kwartier spelen kwam DSO verdiend op 1-0 door een prachtig ingeschoten vrije trap van Elliot Pattinama. DSO bleef dreigen maar miste net dat beetje extra scherpte in de afronding. Een Bep Bakhuijs kopbal van Mike Hollenberg na een prima voorzet van Lucas Donoso Perez ging maar net naast. Na ruim een half uur spelen kwam Breukelen verrassend naast DSO, toen de uitbraak in eerste instantie nog gekeerd werd door doelman Wolsheimer maar de daaropvolgende voorzet eenvoudig werd binnen gewerkt. DSO zakte na de gelijkmaker wat weg en Breukelen kwam beter in de wedstrijd. Vlak voor rust redde doelman Wolsheimer de gelijke stand door een vrije schop uit de linker bovenhoek te ranselen.

Tweede helft voor FC Breukelen
FC Breukelen kwam duidelijk scherper uit de kleedkamer dan DSO en de Zoetermeerders mochten blij zijn dat ze in de eerste minuten na rust niet op een achterstand werden gezet. Vrijwel de gehele tweede helft was Breukelen gevaarlijker dan DSO, dat zich nog maar een enkele mogelijkheid wist te creëren. Het meeste gevaar voor Breukelen kwam in het laatste kwartier van de eigen verdedigers en doelman, die zeer nerveus reageerden op een aantal hoekschoppen en de bal een aantal keren in eigen doel dreigden te werken. Breukelen miste nog een dot van een kans toen de bal werd teruggelegd en hoog over werd geschoten. De beste mogelijkheid om alsnog 3 punten te pakken kregen de gasten in de slotminuut toen de watervlugge rechtsbuien na weer één van zijn rushes zelfzuchtig in het zijnet schoot terwijl ploeggenoten midden voor het doel geheel vrij stonden.

Beide kampen waren na afloop dan ook niet echt tevreden met het gelijke spel, maar er was toch wel voldoende realiteitszin om te beseffen dat één van beide ploegen net zo goed met lege handen had kunnen staan.

Volgende week ontvangt DSO hekkensluiter Leonidas, een nieuwkomer in deze eerste klasse. DSO zal scherper moeten zijn dan vandaag om te voorkomen dat de Rotterdammers voor het eerst dit seizoen met een overwinning vertrekken.

DSO speelde in de volgende opstelling:

Wolsheimer

Anthonie – van der Spoel – van Vliet – Brader (46: Brader)

Van Rijn – Kuipers – Hollenberg (55: Flohr) – Montanus

Pattinama – Donoso Perez

Zaterdag-2 leed een 0-1 nederlaag in een gelijkopgaande wedstrijd tegen Quick Boys 3. Na een 0-0 ruststand scoorde Quick Boys halverwege de tweede helft de winnende treffer.