Drunen, A.H. van

Onbekend

Helaas geen foto's vanwege afwezigheid van onze vaste fotograaf.

Onnodige nederlaag DSO tegen Alexandria’66 (1-0)

DSO en Alexandria hielden elkaar vrijwel de gehele wedstrijd in evenwicht qua spelbeeld en qua kansen. Door het gebrek aan aanvallers miste DSO net dat beetje extra raffinement om de kansen in doelpunten om te zetten. Ook Alexandria liet kansen liggen maar pakte wel dat ene cadeautje van de Zoetermeerse defensie dankbaar uit, waardoor de 1-0 nederlaag een feit was.

Door schorsingen en blessures moest DSO in de wedstrijd tegen koploper Alexandria’66 aantreden zonder echte aanvallers. Desondanks leverde het team een goede eerste helft af, waarin de ploeg nauwelijks in de problemen kwam. De improvisatie op het middenveld en in de aanval pakte goed uit en DSO zette al in een vroeg stadium druk op de vijandelijke achterhoede die daardoor een aantal keren in het nauw werd gebracht. Na ruim een kwartier spelen kwam DSO bijna aan de leiding toen een klutsbal net geen doel trof. Een korte periode van druk van DSO-zijde leidde tot enkele kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Een vlijmscherpe aanval van Alexandria leidde kort daarna bijna tot de openingstreffer van de koplopers, maar doelman Wolsheimer voorkwam een achterstand. Beide teams hielden elkaar in het verdere verloop van de eerste helft in evenwicht en was de 0-0 ruststand een reële afspiegeling van het wedstrijd beeld.

Na rust in eerste instantie hetzelfde beeld, totdat in de 51e minuut een mislukte terugspeelbal (of was het een breedtepass?) onderschept werd door Joël Da Veiga Martins van Alexandria, die dit buiten­kansje op juiste waarde schatte, 1-0.  De wedstrijd kreeg een steeds opener karakter met kansen over en weer. Een kopbal van DSO werd via de lat / paal uit het Alexandria doel gekopt en de rebound van Mike Hollenberg ging maar net naast. Alexandria was eveneens via een kopbal (net over) dichtbij de 2-0, maar de beste mogelijkheden halverwege de tweede helft waren voor DSO. Een prachtige aanval via Danny Brader en Charlie Windhorst werd door Brader vrij voor de doelman buitenkant schoen ingeschoten maar de bal verdween rakelings over de verste kruising. Nog geen twee minuten later kwam Brader weer vrij voor de doelman maar nu verdween zijn inzet rakelings langs de verste paal. Aan de andere kant moest ook doelman Wolsheimer een paar keer handelend optreden om een voortijdige beslissing te voorkomen. DSO zette meer en meer druk op het Alexandria doel maar ontsnapte twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd aan de 2-0 toen Rafiek Castelijns vanaf links vrij voor Wolsheimer op dook maar naast schoot. De slotminuten en blessuretijd waren weer voor DSO, maar een herhaling van vorig seizoen toen in de slotminuten een 2-1 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning zat er dit keer ondanks diverse mogelijkheden niet in.

De 1-0 nederlaag smaakte zuur, zeker omdat er meer in had gezeten. Desondanks verdient de ploeg van Piet van Duijn complimenten voor de wijze waarop ook vandaag weer werd gespeeld, ondanks de waslijst van afwezigen. Het vertoonde spel biedt meer dan voldoende perspectief voor het verdere verloop van het seizoen.

De komende twee weken kan DSO werken aan het fysieke herstel (geen verplichtingen wegens beker / inhaalprogramma) om klaar te zijn voor de twee thuiswedstrijden tegen FC Breukelen en Leonidas.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer
Van Vliet (38: V. Wolsheimer) – Kuipers – van Duijn
Brader – Hollenberg (75: Bakker) – Montanus
Anthonie ( 85: Huiskamp) – van den Berg – Pattinama
Windhorst

Zaterdag-2 begon goed tegen RCL en nam een 1-0 voorsprong. Door enig misfortuin keek de ploeg bij rust echter tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft was het echter steeds “net niet” en omdat RCL nog eenmaal scoorde moest men met een 3-1 nederlaag terug naar Zoetermeer.