Regio Cup Groep 2 06

26 juni 2021 11:00

F. Boonk

Onbekend

Na verleden week de oefenwedstrijd  thuis tegen het uit Vlaardingen spelende Zwaluwen verloren te hebben met 1 – 3 moeten de  meiden van trainer Peter Gankema en leidster Sara van Vliet het vandaag opnemen tegen Bernardus.

Zaterdag 26-06-2021 een warm maar bewolkt sportpark Bentwoud, elf uur van kiet uit gelijk begonnen de meiden hoog druk te zetten.

Een goede aanval over links in de vijfde minuut werd bijna benut maar helaas het schot ging net over de deklat.

Maar na een paar minuten verder een verwoestend schot uit de tweede lijn waar de keeperster van Bernardus geen raad mee wist maar met een gelukje de bal tegen de lat aansloeg.

Wat een pech kan je dan hebben.

In de 16de  minuut een goede aanval weer over links maar helaas het schot ging voorlangs. In de 18 minuut een goede corner van DSO maar in de drukte voor de goal wisten ze net niet  de bal tegen de touwen te schieten. In de 23ste minuut was het toch DSO die de score openden een wat rommelige situatie voor de goal van Bernardus waar de aanvoerster van DSO de slimste was en snoeihard inschoot de 1 – 0 was geboren en verdiend.

Maar Bernardus kon in de 36ste minuut ook de touwen weten te vinden door een foutje achterin 1 – 1. Nog geen 3 minuten later was het weer Bernardus die profiteerde van een fout op de rechterkant: 1 – 2.

Dus de thee werd heet gedronken in de rust. De trainer van DSO  pepte zijn meiden op om in het tweede gedeelte te vechten als leeuwinnen.

En zo begonnen ze ook in de 14 de minuut  van de tweede helft met een goede corner  van DSO. De corner werd benut door een hard schot goed te plaatsen in de hoek, de keeperster was kansloos en de 2 - 2 was een feit.

De meiden van trainer Peter Gankema bleven volop strijden en vechten voor elke centimeter (kunst) gras maar zoveel pech kan je gewoon niet hebben.

In de 29ste minuut  van het tweede bedrijf  was het weer Bernardus die aan het langste  eind trok door niet opletten werd het 2 – 3.

Maar de kansen bleven zich opstapelen aan DSO kant een goed uit gespeelde kans werd gemist voor een leeg doel van Bernardus.

Ondanks dit resultaat mogen de meiden zichzelf toch een schouder klopje geven, zoveel strijd en passie, maar ze hebben zichzelf niet beloond.