Accommodatie

Onbekend

Foto's: Hans van der Spoel

DSO laat FC ’s-Gravenzande ontsnappen (2-2)

DSO revancheerde zich voor de slechte vertoning van vorige week tegen GHC en speelde een goede wedstrijd tegen koploper FC ’s-Gravenzande. Vooraf werd getekend voor een punt, maar na afloop was de conclusie aan Zoetermeerse kant dat men twee punten had verloren, toen FC ’s-Gravenzande via een overigens terechte strafschop in de blessuretijd alsnog op 2-2 kwam.

Trainer Piet van Duijn moest voor aanvang weer flink puzzelen vanwege de afzeggingen van Vincent Wolsheimer (geschorst), Lucas Donoso Perez (geblesseerd) en doelman Sven Wolsheimer (op het punt om vader te worden). Hun vervangers bleken in ieder geval waardige vervangers en vooral invaller doelman Nick van Sprang, die er al een hele wedstrijd in za-2 op had zitten, onderscheidde zich met enkele goede reddingen en werd terecht tot man van de wedstrijd gekozen.

DSO liet vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Erkens zien dat het wat goed wilde maken na vorige week. FC ’s-Gravenzande had weliswaar een licht veldoverwicht, maar DSO was veel gevaarlijker. Dat leidde in de 11e minuut dan ook tot de openingstreffer van Jeffrey Flohr, die zelf de aanval opzette met een individuele actie en vervolgens Pim van Rijn op de rechterflank vond. Zijn afgemeten voorzet werd door de doorgelopen Flohr bij de tweede paal fraai ingekopt, 1-0. DSO bleef gecontroleerd voetballen en voelde zich veel beter thuis op het kunstgras dan FC 's-Gravenzande, dat in de eerste helft ondanks het lichte overwicht tot niet één uitgespeelde mogelijkheid kwam. In de 37e minuut was het bijna 2-0 toen Jeffrey Flohr op onnavolgbare wijze twee tegenstanders te kijk zette en zijn schot gelost zag worden door doelman Danny Koning. De rebound werd echter half geblokt en leverde daardoor geen doelpunt op.

Pal na de rust ontsnapte DSO dankzij een knappe redding van doelman van Sprang aan de gelijkmaker. De ploeg van Piet van Duijn was echter wel gelijk weer bij de les en pakte de draad van de eerste helft weer op. Een vrije schop van Jeffrey Flohr ging nog rakelings over, maar een volgende vrije schop leidde in de 64e minuut tot de 2-0 van DSO. Mike Montanus draaide de bal in bij de tweede paal waar Charlie Windhorst de 2-0 binnenkopte. Vanaf dit moment kregen beide ploegen meer ruimte en kansen. DSO kon echter niet lang genieten van deze voorsprong, want 3 minuten later schoot Jasper van Dijk vanaf de rand 16 de 2-1 binnen. Kort daarop ontsnapte DSO aan de 2-2 toen slordig balverlies tot een snelle ‘s-Gravenzandse counter leidde die maar net voorlangs het doel van DSO verdween. In de daaropvolgende aanval had Pim van Rijn de 3-1 op[ zijn schoen, toen hij door een steekpass van Jeffrey Flohr vrij voor doelman Koning kwam. Zijn stiftbal verdween wel over de doelman maar ook naast het doel. In de 72e minuut kwam DSO voor de 3e wedstrijd op rij in een ondertal situatie terecht, toen Jeffrey Flohr kon vertrekken met een 2e gele kaart. FC ’s-Gravenzande kon echter (nog) niet profiteren van de numerieke meerderheid, mede ook omdat doelman van Spang de 2-2 voorkwam na een kopbal van dichtbij. In de 90e minuut was Charlie Windhorst dichtbij de 3-1 toen hij net over de middellijn de voor zijn doel staande doelman Koning verraste met een daverend schot, dat over de doelman heen maar helaas ook weer net naast het doel ging. Bijzonder sneu was het dan ook dat dezelfde Windhorst in de blessuretijd in een soort black-out de bal met de hand beroerde. Michiel van der Berg van FC ’s-Gravenzande greep deze meevaller met beide handen aan en schoot zijn ploeg naast DSO.

Volgende week wacht in Rotterdam de nieuwe koploper Alexandria ’66, aanvang 15.00 uur. DSO zal weer vol aan de bak moeten.

DSO speelde in de volgende opstelling

Van Sprang
Brader – Kuipers – van Duijn – Montanus
Van Rijn – Hollenberg – Windhorst – Bregman (88: Anthonie)
Flohr – Pattinama (80: D. van den Berg)

Zaterdag 2
kwam ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Scheveningen 2. Na een 1-0 voorsprong bij rust verzuimde de ploeg de 2-0 te maken en keek vervolgens in korte tijd tegen een 1-2 achterstand aan. Vlak voor tijd werd alsnog een punt gered.