Accommodatie

Onbekend

Foto's: Hans van der Spoel

DSO zet zichzelf te kijk tegen GHC (3-1)

DSO heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de uitwedstrijd tegen GHC. Na een 1-0 ruststand liet de ploeg zich in 5 minuten 2x verrassen door GHC dat op dat moment met 10 man speelde. De ploeg was onmachtig om de 3-0 achterstand ondanks de numerieke meerderheid goed te maken en toen de Zoetermeerders een kwartier voor tijd zelf tot 9 man werden gereduceerd was het pleit beslecht.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor DSO, dat Lucas Donoso Perez al na twee minuten bij de 2e paal over zag koppen. Een minuut later lag de bal echter in het (DSO) net toen de DSO verdediging bij het uitverdedigen geblokt werd door Mohamed Madani en de bal pardoes achter doelman Wolsheimer verdween, 1-0. Het leek DSO aanvankelijk niet echt te deren, want de ploeg kwam zonder echt tot groots voetbal te komen tot halverwege de eerste helft nog een aantal keren meer en minder dreigend voor het GHC-doel. Daarna kreeg GHC echter meer en meer het initiatief. Maar ook aan Leidse kant leverde dat geen grote mogelijkheden op. Na een half uur spelen kwam DSO bijna op 1-1 toen een door het hart van de Leidse defensie schietende bal door iedereen werd gemist en de GHC-verdediging ternauwernood redding kon brengen. Een paar minuten voor rust moest doelman Wolsheimer nog een keer flink aan de bak bij een vrije schop van GHC maar dat was het dan wel voor de (matige) eerste helft. De Leidenaren speelden toen al met 10 man na 2x geel.

De eerste 10 minuten na rust leek DSO wat aan te zetten en creëerde het enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar voorzetten werden op het laatste moment onderschept en de Leidse doelman liet zich niet verrassen. Tussen de 55e en 60e minuut liet DSO zich twee keer lelijk verrassen. Een corner leek aanvankelijk ver voorbij de 2e DSO-paal achter te gaan, maar Casper Spaan van GHC was rapper dan Mike Montanus en kapte zijn tegenstander vervolgens fraai uit waarna hij vanaf de achterlijn naar binnen trok en hard uithaalde, 2-0. Drie minuten later was de wedstrijd beslist toen DSO uit een corner razendsnel werd weg gecounterd en door Marvin Sloos op een 3-0 achterstand werd gezet. DSO kon vervolgens weinig inspiratie meer opbrengen om nog iets aan deze achterstand te doen, ook niet omdat sommigen meer aandacht leken te hebben voor het Leidse en het eigen publiek dan voor een beter resultaat. Ook de strafschop van Jeffrey Flohr in de 69e minuut (3-1) bracht hier geen verandering in. DSO bleef even later een nog grotere afstraffing bespaard toen Danny Brader een geplaatste kopbal van de doellijn kopte. Een kwartier voor tijd gooide DSO zelf de deur dicht. Eerst kreeg Vincent Wolsheimer direct rood voor een grove tackle, waarbij ook zijn tegenstander zich niet onbetuigd liet en tijdens het tumult daarover kon Jeffrey Flohr vertrekken met 2x geel wegens aanmerkingen op de leiding. In de resterende minuten gebeurde er weinig verheffends meer met als resultaat een totaal onnodige en qua kaarten dure nederlaag, want weer kan DSO een speler toe­voegen aan de steeds langer wordende lijst met afwezigen.

Volgende week komt koploper FC ’s Gravenzande op bezoek op sportpark Bentwoud. DSO heeft wat goed te maken na de slechte vertoning van vandaag.