4e klasse B

19 september 2020 13:00

J. (Jaap) Loer

Onbekend

We verzamelden ruim optijd en op het veld hebben we de wedstrijd voorbesproken. Voor iedereen was het doel gelijk: winnen.

Vandaag was het Laura die ons goal verdedigde, met daarvoor Vera, Rowan, Kim en Sanne. Vanaf de eerste minuut werkten we hard voor elke bal, maar was het wel duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd ging zijn. De tegenstander tikte goed over en doordat zij met 4 middenvelders speelden, moesten wij ons aanpassen. Na ongeveer een kwartier spelen weet de linksbuiten van Zevenhoven door te breken en de bal in de korte hoek te scoren. 0-1. Het middenveld met aanvallend Julia & Daisy en Sara op de nummer 6 positie, moest harden werken om de bal in de ploeg te houden. Enkele ballen kwamen bij de voorhoede waar Kelly, Tanya en Cath speelden. Kelly weet halverwege de eerste helft de lat nog te raken, helaas geen doelpunt voor DSO. Isabel en Jaimy komen erin, in de verdediging, met als doel extra tegendoelpunten te voorkomen. Veronica komt voor Daisy op het middenveld te spelen en Quinty en Karlijn in de aanval. Tot de rust blijft het 0-1.

In de rust bespraken we de eerste helft en was iedereen gemotiveerd om de tweede helft weer de volle 100% te geven. We hebben nu door hoe de tegenstander speelt en kunnen daarop inspelen.

De tweede helft begint sterk en levert ons weer wat kansen. Julia komt halverwege de eerste helft na goed opbouwend voetballen van de achterhoede en het middenveld, 1 op 1 met de keeper, maar vindt helaas het net niet. De goed keepende Laura weet meerdere keren 1 op 1 tegen te houden! Isabel vervult de nummer 6 positie en doet dit erg sterk. Met rust weet ze de bal rond te spelen. Na een goede actie belandt de bal via Isabel naar Daisy, die de bal diep weet te spelen op Sara. Een voorzet in het zestienmeter, richting Tanya, gebied levert ons echter helaas geen doelpunt op. Achterin houden Vera, Kelly, Rowan en Jaimy het goed dicht. Kelly weet met haar strakke en zuivere pass nog een paar keer de voorhoede te bereiken, maar de verdediging van Zevenhoven staat als een huis. Het laatste deel van de wedstrijd was voor ons, maar helaas hebben we onszelf niet beloond met een doelpunt.

Met geheven hoofd, maar toch lichte teleurstelling, verlaten we als team het veld. We bespreken na en zijn ons ervan bewust dat deze klasse hoger het ons niet zo gemakkelijk gaat maken als dat we het vorig seizoen hadden. Maandag en woensdag gaan we weer keihard trainen, zodat we zaterdag voorbereid onze tweede competitiewedstrijd kunnen gaan spelen!