24 september 2011 14:30

Waveren, T. van

Onbekend

DSO morele winnaar na gelijkspel tegen Vitesse Delft (1-1)

DSO mag zich de morele winnaar noemen na het gelijkspel (1-1) tegen Vitesse Delft, dat vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende en beter voetballende partij was. Voor de Delftenaren betekende het gelijke spel echter twee verliespunten en dat maakte ook direct het manco van vanmiddag bij hen duidelijk: scorend vermogen.

Trainer Piet van Duijn zag de lijst met geblesseerden voor aanvang van de wedstrijd weer verder groeien door hamstringblessures van Joeri van Duijn en Lucas Donoso Perez, waardoor hij de nodige creativiteit aan de dag moest leggen om tot een sluitende opstelling te komen. Of dit van belang was voor het beeld van de eerste helft zal altijd de vraag blijven. Feit is dat Vitesse Delft vanaf de aftrap het spel bepaalde en met verzorgd voetbal DSO de duimschroeven aandraaide. Regelmatig kwamen de vleugelaanvallers goed door over de zijkanten en was het voor DSO alle hens aan dek. De Delftenaren creëerden zich in de eerste 35 minuten diverse goede mogelijkheden maar de afronding liet te wensen over en ook doelman Wolsheimer bleek weer een belangrijke sta-in-de-weg. Het passieve en vrij tamme DSO kwam in die periode tot welgeteld twee mogelijkheden. Jeffrey Flohr passeerde wel Vitesse doelman Schilperoort, maar zag Mike Montanus bij de 2e paal net tekort komen om de bal binnen te glijden en Pim van Rijn vond schuin links voor de goal de Delftse doelman op zijn weg. In de laatste 10 minuten voor rust leek DSO wat tot leven te komen maar kreeg in de 40e minuut toch het deksel op de neus toen Rudi Smit op links uitbrak en zijn voorzet werd binnen geschoten door Anthony Sintniklaas, 0-1.  Op slag van rust kreeg Mohamed Ben Abdellah alleen voor Wolsheimer nog een uitgelezen mogelijkheid op 0-2, maar hij schoot onbesuisd hard en hoog naast. De 0-1 ruststand was volledig verdiend en eigenlijk maar een magere afspiegeling van het spelbeeld in de eerste helft.

Binnen twee minuten na rust kreeg Vitesse Delft een strafschop toegekend van scheidsrechter van Waveren wegens vermeend hands. Sven Wolsheimer ontpopte zich echter weer als penaltykiller en via de lat ging deze kans verloren. DSO putte moed uit deze meevaller en toonde in ieder geval meer strijd, een minimaal vereiste om het Vitesse Delft vanmiddag toch nog enigszins lastig te kunnen maken. Na een uur spelen brak DSO uit en doelman Schilperoort liet de bal los. De omhaal van Pim van Rijn werd nog van de doellijn gehaald, maar dezelfde speler knalde vervolgens vanaf de rand 16 alsnog de 1-1 in de touwen, een onverwachte meevaller voor DSO. Twee minuten later moest DSO met 10 man verder toen de leidsman een handsbal van Windhorst met een tweede gele kaart bestrafte. Jammer dat dergelijke gevallen alleen aan DSO-zijde werden gezien en met strafschoppen en kaarten werden bestraft. Ondanks de ondertal situatie weigerde DSO te capituleren en bleef het strijden om in ieder geval een punt in Zoetermeer te houden. Vitesse Delft bleef de betere ploeg, maar bleef ook volharden in het morsen van kansen. Vlak voor tijd kwam DSO zelfs met 9 man te staan na een directe rode kaart. Vitesse Delft weigerde echter ook in de ruime blessuretijd de winst naar zich toe te trekken, mede omdat doelman Wolsheimer zich in de slotfase onderscheidde met een aantal goede reddingen. De einduitslag van 1-1 was voor DSO dan ook pure winst.

Volgende week wacht de equipe van Piet van Duijn de verrassend sterke debutant GHC, aanvang 14.30 op sportpark de Vliet aan de Voorschoterweg te Leiden. DSO zal vol aan de bak moeten voor een goed resultaat en kan de steun van haar supporters in Leiden dan ook goed gebruiken.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer
V. Wolsheimer – Hollenberg - Kuipers – Brader
Van Rijn (88: D. van den Berg) – Windhorst– Bregman – Montanus (84: Huiskamp)
Flohr – Pattinama (67: van Deursen)

Zaterdag-2 boekte een 4-1 overwinning op het laag geplaatste Semper Altius 2. DSO kwam vlak voor rust op 1-1 door Koen Bakker. Na rust liep DSO via Weisglass, Blom en van den Berg weg naar een ruime 4-1 overwinning en draait de equipe van Andries Ranck goed mee met 9 uit 4.