Vrouwen 1 speelt sterke wedstrijd tegen Haagse Hout

DSO VR1

5e klasse 5

8 februari 2020 11:15

Onbekend

Vandaag verzamelen we om 10:15 in Den haag. We spelen tegen Haagse hout, de nummer 5 in de competitie. We zijn op ons hoede, want de vorige keer hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt.
Alle meiden waren snel omgekleed, om direct aan de warming up te kunnen beginnen. 1 ding was zeker, wij willen de punten mee naar huis nemen.
We begonnen de wedstrijd met vol op druk. De besproken tactiek was duidelijk, aanvallend spelen. Bij balbezit blijven de backs niet kleven aan de middenlijn, maar bieden zij zich aan op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde na 4 minuten meteen in een doelpunt. Een sterke assist van Daisy naar links, waar Laura de bal over de keeper in het doel kon schieten. Een mooi doelpunt, wat uiteraard naar meer smaakt.
Iedereen speelt een sterke wedstrijd, vanaf de eerste seconde. We bewaren de rust en de bal wordt niet roekeloos naar voren geschoten. Achterin weten Kelly, Rowan, Kim en Isabel het helemaal dicht te houden. De enige reden dat onze keepster Sara aan de bal komt, is door een pass van onze verdedigers om het spel weer te verleggen. Ook hierdoor houden we lang balbezit.
Na een goede combinatie op het middenveld, weten ze Tanya te bereiken. Zij draait open en passt de bal op Laura, die hem wederom binnen weet te schieten. Dit in de 15e minuut.
Op rechtsvoor speelt Karlijn, die de bal ook een paar keer goed terug weet te leggen op Veronica om zo weer het spel te verleggen. Na 20 minuten vervangt Cath, Karlijn op rechtsvoor. Dit resulteert wederom in nieuwe kansen voor haar, maar ook voor Julia en Tanya. Na een goede actie van Cath op rechts, weet ze de bal bij Tanya te krijgen die het net weet te vinden! 0-3. De scheids fluit voor de rust.
Iedereen is super trots, we spelen een hele sterke wedstrijd en laten ons van ons beste kant zien. Dit willen we doorzetten naar de tweede helft. Vera komt erin op linksachter, Sanne op rechtsachter en Chiara op rechtsmidden.
We starten de tweede helft weer sterk. Haagste Hout heeft zich aangepast en speelt nog verdedigender dan de eerste helft. We combineren nog steeds goed, maar lopen vast voor het goal. Sanne en Chiara spelen een top helft, weten elkaar goed te vinden maar ook goed af te wisselen. Geen woorden voor nodig. Beide weten met acties hun tegenstander voorbij te spelen en de bal vooruit te spelen.
Rowan wordt na 70 minuten gewisseld en Kim wordt de laatste vrouw. Spannend, voor de eerste keer, maar een perfecte wedstrijd om dit uit te proberen. Doordat Haagse Hout erg verdedigend speelt, kan Amber veel oplopen. Amber speelt deze helft als voorstopper en weet tweemaal bijna het net te vinden, helaas is de keepster alert. Jammer!
Na wederom goed overspel, belandt de bal weer in Tanya haar voeten. Ze weet de bal op links te spelen, naar Julia, die snoeihard binnenschiet. 0-4! We weten hierna nog de paal te raken en op goal te schieten, maar het blijft bij 4 doelpunten.
We kunnen met trots terugkijken, op een van de beste wedstrijden van dit seizoen. Dinsdag gaan we weer keihard trainen. Zaterdag nemen we een rustdag.