Sv DSO Vrouwen 1 wint na een spannende wedstrijd van DoCos Vrouwen 3

DSO VR1

5e klasse 5

2 november 2019 10:15

Onbekend

09:15 uur verzamelen bij DoCoS, na 2 zaterdagen geen wedstrijd te hebben gespeeld.
Het weer zat niet mee, maar om 09:40 uur begonnen we aan onze warming up. Iedereen was gemotiveerd om de punten mee naar Zoetermeer te nemen.

De zaterdag begon helaas met een ziekmelding waardoor we met 12 meiden aan de wedstrijd begonnen. Karlijn heeft weer haar eerste 15 minuten meegespeeld waarna Cath haar verving op de rechtsvoor positie. We begonnen slordig aan de wedstrijd en zater er niet helemaal in.
DoCos begon beter aan de wedstrijd. Een van de middenvelders van DoCos kon hun spits een diepe bal geven, die hierdoor 1 op 1 kwam met onze keepster Sara. Dit was de 1-0 in de 9e minuut. Dit ging ons niet gebeuren en we lieten de koppen niet hangen. Chiara had een zeer technische tegenstander maar liet zich niet gek maken. Na wat heen en weer gevoetbal op het middenveld kwam Isabel in de 25e minuut aan de bal, zij gaf een pass op Tanya die het net wist te vinden, 1-1 ! Dit motiveerde enorm.

We kregen hoekschop na hoekschop en speelden bijna alleen maar op de helft van de tegenstander. In de 39e minuut neemt Cath een mooie corner die indraait en Laura kan deze inkoppen. 1-2 ! Met deze stand gingen we de rust in. Hier was iedereen het er mee eens, dat we niet op ons best speelden en hier meer uitgehaald kon worden. Vol motivatie begonnen we met een zonnetje aan de tweede helft. Er kwamen mooie combinaties op het middenveld van Sanne, Isabel & Daisy richting de voorhoede. Het doorzettingsvermogen van het middenveld in deze fase is cruciaal!

DoCos komt in balbezit over onze linkerkant en weet vanaf een scherpe hoek te schieten. Sara duikt en heeft de bal klem. Uit de handen schiet ze de bal richting het 16m gebied van de tegenstander. Op de rand weet Tanya de bal te controleren maar schiet net over. Bijna een assist van onze keepster! In de 70e minuut weet het middenveld de bal bij Cath te krijgen. Ze draait vanaf de rechterkant naar binnen en weet met een mooie pass Tanya bereiken. Tanya schiet de bal er fraai in, 1-3! Hierop volgen nog enkele combinaties waar we zelf achteraf versteld van staan. We maken als team onwijze stappen en weten elkaar goed te vinden. Ook hebben we vele kansen, waaronder een van Cath op de paal, maar ze willen er niet meer in.

DoCos is echter ook goed op elkaar ingespeeld en heeft zo'n 5/6 schoten op doel, zonder succes, onze keepster Sara heeft ze allemaal. Rowan weet een paar keer een pass te onderscheppen en met een kleine actie de ballen weer vooruit te passen. Ook Kim vindt haar draai de tweede helft beter en heeft de spits van de tegenstander goed in de gaten. De rust die achterin bewaard wordt, is erg effectief voor de opbouw naar voren. Jaimy heeft deze 2e helft een sterke, fysieke tegenstander maar weet haar goed tegen te houden. Tot de 82e minuut aanbreekt, Jaimy haar sterke tegenstander wordt met een diepe pass goed weggestuurd en schiet de bal van dichtbij via Sara haar handen toch het net in. Dit maakt het weer spannend 2-3.

Op onze laatste kracht zijn er aan beide kanten nog kansen, maar zonder succes. De scheids fluit na 3 minuten blessuretijd af! Wat een goed gevoel.

Het was een sportieve wedstrijd met een leuke waardige tegenstander. We kijken uit naar volgende week, waar we tegen Haagse Hout spelen die met 1 punt verschil onder ons staan.