Vrouwen 1 weet na gematigde wedstrijd toch 3 punten mee naar huis te nemen

DSO VR1

5e klasse 5

23 november 2019 10:00

Onbekend

Alle meiden zijn weer verzameld om 09:00 in Delft. Op dit moment staan we 3e in de competitie. Onze tegenstander staat op de 10e plek. Ondanks dit verschil zijn we het er allemaal mee eens, dat we ons uiterste best moeten gaan doen! Vandaag speelt de 18 jarige Veronica,die sinds 2 weken meetraint, voor het eerst met de VR1 mee.

Na een goede en lange warming up, waren we allemaal klaar om deze wedstrijd te spelen. We begonnen de wedstrijd met volop druk. Na 10 minuten was het raak. Cathrin maakt een mooie actie en schiet de bal over de keeper heen, in het doel! Een prachtig doelpunt, wat naar mee smaakt.

Karlijn die lang met een blessure heeft gelopen, heeft vandaag weer 20 minuten pijnloos kunnen spelen. Na 20 minuten verving Julia haar linksvoor positie.

Ariston’80 liet zich niet kennen. Ook zij zetten volop druk, waardoor er veel duels waren. Voor Daisy als midmid en Kim als voorstopper was het goed zoeken op welke plek zij moesten spelen, aangezien Ariston’80 de formatie 4-4-2 en 4-3-3 afwisselde. Veronica & Laura hadden veel van de duels aan de zijkant van het veld. Zij konden de bal combineren of diep geven richting onze voorhoede. Dit resulteerde keer op keer in een mooi samenspel tussen Tanya en Julia, maar hier kwamen helaas geen doelpunten uit. Keedy viel na 30 minuten in voor Cathrin en heeft ook enkele doelpogingen gehad, helaas zonder succes.

Isabel, Rowan en Sanne wisten de boel goed dicht te houden achterin. Twee keer wist een van de spitsen van Ariston’80 door te breken, maar onze keepster Sara wist beide aanvallen te onderscheppen met een cruciale redding. Hiernaast hadden zijn nog enkele schoten, maar deze waren niet tussen de palen. De eerste helft wordt het spel echter steeds slordiger en missen we allemaal het doorzettingsvermogen wat we van elkaar gewend zijn. We lijden steeds meer onnodig balverlies, wat tot de nodige frustratie leidt. Onderling zullen we ondanks alles altijd positief blijven coachen, hier kunnen we elkaar dan ook goed op wijzen.

In de rust was iedereen onrustig en het er mee eens dat dit beter moest. Na een warme kop thee begonnen we weer gemotiveerd aan de tweede helft.

Deze tweede helft speelden we weer beter dan de eerste. Daisy kwam zeer goed terug uit de kleedkamer en weet in de 47e minuut een doelpunt te maken, 0-2! Vanuit het middenveld komt de bal op Tanya, die een actie maakt en de bal klaarlegt voor Daisy die hem dan zuiver afmaakt. Dit geeft weer energie. Jaimy had achterin weer een paar mooie acties, waar ze haar tegenstander voorbij kon spelen en de bal vooruit passte.

Helaas gebeurt het ons weer, we krijgen een penalty tegen. Hands in natuurlijke houding van onze verdediger, maar de scheids wil hier niks van weten. Ook na een gesprek met onze aanvoerder, verandert de scheids niet van gedachte. Dit resulteert in de 1-2.

Het laatste half uur vechten we voor onze overwinning en volgen er nog tientallen kansen. Waaronder een schot van Julia op de paal en meerdere schoten van onze aanvallers in de handen van de keeper. Helaas weten we het net niet meer te vinden, maar de 3 punten zijn voor ons!

Tevreden zijn we met de 3 punten, die onze 3e plek extra veiligstelt. Volgende week spelen we thuis om 12:45 tegen DONK VR2, die op dit moment 5e staan met 13 punten. Wij hebben er nu 16, dit betekent dat we alles moeten geven om te winnen!

Zien we je volgende week om 12:45 bij sv DSO?