DSO VR1

5e klasse 5

7 december 2019 10:10

Onbekend

Om 09:10 verzamelen we in de kantine van Wilhelmus, hier nemen we even rustig onze tijd en drinken we nog wat thee.

Om 9:40 beginnen we ruim op tijd, gezamenlijk, aan de warming up. Hier komen de geluiden al dat we deze wedstrijd hoe dan ook moeten winnen. Zo beginnen we gemotiveerd aan de wedstrijd, maar wil het nog niet helemaal lukken. We zijn niet helemaal wakker en komen er niet doorheen. Aan de andere kant, komt Wilhelmus ook niet door onze verdediging met Isabel, Rowan, Kim en Sanne. De bal blijft hangen op het middenveld, maar wel op de helft van Wilhelmus.

Wat opvalt, is dat Daisy en Veronica beiden hun draai beter weten te vinden op hun positie op middenveld. Daisy als midmid en Veronica, samen met Laura, aan de zijkant. Karlijn weet ook haar draai voorin beter te vinden en combineert steeds beter met het middenveld en de voerhoede. Onze keepster Sara heeft deze helft nog weinig te doen, op wat diepe passes onderscheppen na.

Na een half uur spelen weten we elkaar beter te vinden en komen er veel mooie combinaties tussen Isabel, Laura, Daisy en Julia aan de linkerkant. Een van deze combinaties resulteert in een mooi uitgespeeld doelpunt van Julia, in de 32e minuut! Hierna weten ook Tanya en Cath nog een paar keer op goal te schieten, maar nog zonder resultaat. Vanuit een hoekschop van Cath, komt er ook nog een grote kans voor Kim, die de bal maar nét naast de kruising schiet! We willen heel graag, maar het lukt maar niet.

In de rust bespreken we wat punten die we anders zouden willen zien, hier zijn we het onderling over eens. Nicky komt erin voor Veronica op het middenveld, Annebeth vervangt Kim in de achterhoede. Kim komt er in de 60e minuut in voor Isabel en in de 75e minuut zal Isabel, Tanya vervangen.

We starten weer fel aan de tweede helft en spelen aanzienlijk beter dan de eerste helft. Mooie combinaties en zuinig met het balbezit. Zo zien we het graag. Toch weten we het net maar niet te vinden. Cath en Julia mogen veel hoekschoppen nemen, maar ook dit zonder resultaat. Tanya, Laura en Isabel weten de lat nog te raken, en de paal wordt ook nog geraakt. Vandaag zit het geluk niet bij ons!

Wilhelmus heeft deze wedstrijd 1 schot op doel weten te maken, die wel gevaarlijk was. Sara weet de bal te blokken maar hij schiet door naar achter, ze slaat de bal nog net voor de lijn vandaan een duikt er boven op. Een cruciale redding!

We geven niet op, zoals we dat nooit doen. Voorin draait Cath na een actie goed naar binnen, maar de bal wordt geblokt. Die komt bij Daisy, zij geeft een pass op rechts naar Isabel, ze maakt een actie binnen het strafschopgebied en weet vanaf de achterlijn de bal strak voor het goal te geven. Hier loopt een verdediger van Wilhelmus tegen aan, in het net! 0-2 voor ons.

We spelen de wedstrijd rustig uit en proberen zo veel mogelijk balbezit te houden. Het net weten we helaas niet meer te vinden, maar de 3 punten zijn voor ons, als de scheids fluit voor het eindsignaal. Het was een leuke, sportieve wedstrijd en we zien Wilhelmus graag na de winterstop bij ons op DSO!

Met deze overwinning zijn we gestegen naar de 2e plek, want KMD heeft vandaag gelijkgespeeld. Wat een prestatie, voor ons als startend team.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis om 12:45, tegen Hazerswoude Boys VR2. Zien we je daar?