29 februari 2020 13:00

Onbekend

Het was erg winderig en regenachtig op sportpark Bentwoud.

DSO Vrouwen 1 moest het opnemen tegen Hazerswoudse Boys.

We begonnen wel gretig aan de wedstrijd maar de wind was de spelbreker in de opbouw.

Vanaf het eerste fluitsignaal klapten we er gelijk op.

Dit was toch een schrik reactie voor onze tegenstander.

We probeerden vanuit achter op te bouwen maar het kwam niet uit de verf.

Onze achterhoede met Rowan, Kim, Sanne en Jaimy deden er alles aan om toch het middenveld daar waar het kon te bedienen.

Isabel onze midden mid op dat moment probeerde in de combinatie met de halfspelers Veronica en Kelly de voorhoede toch te bereiken.

Tot op minuut 17 kreeg Karlijn een dot van een kans maar helaas voor haar werd er buitenspel geconstateerd.

Sara en Tanya werkte goed samen maar helaas de wind was de spelbreker.

Totdat een goede pass van Jaimy Kelly bereikte en die snoeihard inschoot in de 25 minuut maar wist helaas de touwen niet te bereiken.

Julia kwam erin voor Karlijn in de 26 minuut en kreeg gelijk te maken met een zware tegenstander.

Maar onze Speedy Gonzales (Julia) wist aardig potje te breken in de achterhoede van de tegenstander, enkel dit resulteerde niet in een doelpunt.

In de dertigste minuut kwam Daisy erin op het middenveld maar ook haar fraaie acties werden door de wind te niet geslagen.

We gingen rusten met de brilstand.

In de kleedkamer wisten we dat het mogelijk was om te winnen, het geroezemoes was over heersend.

Vera en Chiara op de flanken moesten het verschil toch proberen te maken.

De beide backs gingen gelijk van kiet af aan er tegen aan.

Doorzettingsvermogen van een ieder resulteerde toch vaak in kleine kansjes.

Maar ondanks het voordeel van de wind  liepen we achter de feiten aan.

Totdat in de 107 minuut een sublieme uittrap van de goed keepende Laura Tanya wist te bereiken en die geen moment nadacht en schoot zo de 1-0 binnen.

Het was in de laatste 5 minuten toch wel spannend want de tegenstander begon op de deur te kloppen.

Maar door samenspel van het hele elftal wisten we toch de drie punten in Zoetermeer te houden.

Volgende week spelen de Vrouwen 1 uit tegen SVC”08 om 14.30 uur.