Scheidsrechter

A.S. (Anne) Greveling

Accommodatie

Onbekend

Op een ondanks het miezerige druilige weer redelijk druk bezochte sportpark Bentwoud heeft DSO de eerste thuis overwinning van het seizoen veroverd. HVC'10 werd relatief eenvoudig met 6-2 verslagen.

Na een aftastend begin was het in de 3e minuut bijna direct raak, Stan Lops kwam echter centimeters te kort om de bal uit een vrije trap binnen te lopen. 16 minuten gaf het scorebord aan toen de thuisclub orde op zaken stelde. Kevin Cameron legde met 2 goals feitelijk de basis voor de uiteindelijke overwinning. 1-0 uit een strafschop (hands), 2-0  met een schot uit de draai na voorbereidend werk van Tim Lamboo.

Luttele minuten later demarreerde Daley Windhorst over "zijn" rechterflank, zijn afstandspegel trof echter geen doel. In dezelfde (22e) minuut was er wel een geweldige 3-manscombinatie (Remon van Bochoven / Jay Weber/ Alljereau, AJ, Mercera) maar geen goal.

Afstandsschot Weber, 34e min, gestopt. De DSO doelpunten machine haperde. HVC'10 begon nog voor rust speldenprikjes uit te delen. Snelle aanval om DSO-doelman Ritchie de Vreeden heen, schot voorlangs en een prima parade van de Vreeden deden de Zoetermeerse wenkbrauwen fronsen.

Weber leek de verlossende 3-0 te maken. Tijdens het binnentikken na een fraaie 1:2 (Jeffrey Aarts - van Bochoven) bevond de ijverige middenvelder zich echter in buitenspelpositie.

Toch ging DSO enigszins onbevredigd de rust in. Nadat de Vreeden met een glansparade, en via de lat, de aanval tot hoekschop degradeerde werd hij toch verslagen. 2-1 bij thee tijd.

Direct na rust vergrootte DSO het verschil weer tot 2. Vrije trap Weber, goal Rodney Ebbing. 3-1 In de 55e minuut leek van Bochoven de wedstrijd te beslissen, 4-1 met een laag schot uit de draai.

Toen de uitblinker van de middag Lops zijn prima spel na een aanval over vele schijven beloonde met zijn 1e competitietreffer ging de Zoetermeerse aanhang er eens goed voor zitten. 5 goals voor DSO in competitieverband thuis, wat gebeurd er? De klok stond pas op 64 minuten. Middenvelder Maurice Kerkhof verving vervolgens de licht geblesseerde Lamboo.

Luttele tellen later opnieuw een gedwongen wissel. Pareltje Mercera verstuikte zijn voet, Bradley Semil verving de pijlsnelle getalenteerde aanvaller. Dat DSO overigens wederom over veel getalenteerde jeugdspelers beschikt blijkt wel uit het feit dat in het KNVB jeugdplan maar liefst 15 spelers van Zoetermeers oudste voetbal vereniging zijn opgenomen.

Mede door het lange uitblijven van de spelhervatting en de positionele wijziging (van Bochoven schoof naar de spits, Semil op het middenveld) was de organisatie even niet scherp. De Vreeden redde in de 74e minuut in eerste instantie maar moest vervolgens niet thuis geven op een bal uit de ontstane hoekschop. DSO appelleerde tevergeefs voor buitenspel, 5-2

HVC'10 probeerde nog aan te zetten voor een slot offensief maar van Bochoven in een 1:1 laten komen is funest. DSO's krachtige linkspoot maakte een FOX-sport goal van niveau, de geplaatste krul in de verre bovenhoek betekende de 6-2 eindstand.

In de 81e min verving Vincent Visser nog Cameron. 3 aanvallers vervangen voor 3 middenvelders deze middag, een opmerkelijk feit. Zaterdag 19 oktober speelt DSO uit tegen mede titelkandidaat SVC'08, aanvang in Wassenaar is 14.30 uur