Accommodatie

Onbekend

Foto"s: Hans van der Spoel.
DSO na rust langs FC Rijnvogels (1-2)

DSO kwam in Katwijk in een matige wedstrijd tegen FC Rijnvogels al snel op achterstand. Na de rust werd de achterstand door doelpunten van Charlie Windhorst en Jeffrey Flohr alsnog omgebogen in een 1-2 overwinning op de Katwijkers die de wedstrijd met 9 man beëindigden.

Al vanaf het begin had DSO de handen vol aan de behendige linkerspits van FC Rijnvogels, Michael Miranda, die keer op keer langs zijn directe tegenstander ging. In de 9e minuut was het resultaat dus voorspelbaar toen Miranda in de punt van de aanval werd aangespeeld en tot zijn eigen verbazing in het centrum geen enkele DSO-verdediger aantrof. Vrij voor doelman Wolsheimer was de 1-0 een feit. Ondanks deze snelle achterstand bleef DSO veel ruimte weggeven in verdedigend opzicht en oogde de ploeg gemakzuchtig en ongeconcentreerd. Slechte balaannames en te snel de lange bal resulteerden in kortstondig balbezit en veel balverlies aan Zoetermeerse kant. FC Rijnvogels was fysiek sterker en gevaarlijker maar ook niet doeltreffend. DSO kwam in de 20e minuut tot de eerste behoorlijke mogelijkheid na een kopbal van Jeffrey Flohr, die maar half werd gestopt waarna de rebound van de doellijn werd gehaald. Daarvoor en daarna hadden de Rijnvogels de stand al op moeten schroeven. In de laatste 5 minuten voor rust had DSO op gelijke hoogte moeten komen. Eerst stond Windhorst geheel vrij en in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op de te snel in komende Pattinama die daardoor de bal al voorbij was. Kort voor rust kwam Jeffrey Flohr vrij voor de doelman, maar zijn lob vanaf de rand 16 kwam op het dak van het doel terecht in plaats van er in.

Na de rust hetzelfde rommelige spelbeeld. Toch was het in de 58e minuut ineens 1-1 toen de goede kopbal van Charlie Windhorst buiten bereik van de doelman in de uiterste hoek verdween. Na ruim een uur spelen kwam FC Rijnvogels door een directe rode kaart met 10 man te staan. DSO kreeg wel meer en meer een overwicht en kansen, maar echt doordrukken deden de Zoetermeerders niet. Met vier aanvallers op één lijn in plaats van opkomende spelers deed de ploeg zelf haar numerieke meerderheid teniet, waardoor het nog steeds oppassen bleef voor de uitvallen van FC Rijnvogels. Nadat het zelf al diverse goede mogelijkheden had laten liggen ontsnapte DSO een kwartier voor tijd aan een nieuwe achterstand. Michael Miranda was op links weg maar hij zag zijn schot op de verre paal belanden. In de 84e minuut brak Jeffrey Flohr door maar hij werd aangetikt toen hij voorlangs kruiste bij zijn laatste tegenstander, strafschop. Flohr benutte de strafschop zelf, 1-2 en zijn tegenstander kon met een tweede gele kaart naar de kant. Ondanks de voorsprong bleef DSO onrustig en hield het de hoop bij de Rijnvogels levend. In de 90e minuut kon Mike Montanus de wedstrijd definitief in het slot gooien. Zijn kapbeweging was goed, maar zijn lob te slap en daardoor een eenvoudige prooi voor de doelman. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Graaf was vooral voor de weer in ruime getale aanwezige Zoetermeerse aanhang een opluchting. Eind goed al goed, niet fraai maar wel 3 punten mee terug naar Zoetermeer.

Zaterdag-2 boekte een keurige 0-2 overwinning op Katwijk 3. Na een 0-1 ruststand (Brader) werd het 0-2 door Duyzer.

Volgende week komt Vitesse Delft op bezoek op sportpark Bentwoud. De Delftse ex-hoofdklasser pakte door een 3-0 overwinning op FC Breukelen de eerste punten van dit seizoen. DSO is gewaarschuwd!.