10 september 2011 14:30

Prooi, C.

Onbekend

DSO pakt volle buit tegen Deltasport (2-0)
Na een moeilijk begin versloeg DSO het Vlaardingse Deltasport in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-0. Bij rust leidde de formatie van trainer Piet van Duijn al met 1-0

Met de gedachten bij de thuiswedstrijd van vorig seizoen toen kansloos met 1-3 werd verloren van de toenmalige koploper was de verwachting dat het ook vandaag weer een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor de Zoetermeerders. Dat leek ook uit te komen. De eerste 25 minuten waren voor Deltasport, dat met verzorgd voetbal DSO terug drong op eigen helft en ook een aantal mogelijkheden creëerde. Erg scherp waren de Vlaardingse spitsen niet en ook doelman Wolsheimer redde een keer knap in een één tegen één situatie. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam DSO beter in het spel en werd het ook gevaarlijker.
De eerste waarschuwing kwam van Lucas Donoso Perez die een vlammend schot knap gepareerd zag worden door doelman Duifhuijsen van Deltasport. In de 35e minuut was het wel raak toen Donoso Perez vrij voor de doelman werd gezet door Vincent Wolsheimer. Doelman Duijfhuijsen keerde in eerste instantie het schot, maar zag de rebound na een fraaie omhaal van Donoso Perez in zijn doel verdwijnen, 1-0. Dit bleek ook de ruststand omdat beide ploegen elkaar verder in evenwicht hielden en niet meer tot echte uitgespeelde mogelijkheden kwamen.

Na rust een meer open spelbeeld met kansen over en weer. In de 52e minuut ontsnapte DSO aan de gelijkmaker toen de aanvaller van Deltasport de bal wel over doelman Wolsheimer heen wipte, maar de bal op de paal zag belanden. Na bijna een uur spelen kwam Leslie van den Berg na een mooie aanval in vrije schietpositie op de rand van de 16, maar zijn harde schot stuiterde via de onderkant lat weer het veld in. Vlak daarna gaf de op links ontsnapte Lucas Donoso Perez een voorzet op maat op Pim van Rijn, die de bal ineens nam maar hem daardoor ook maar half raakte. Met nog een kwartier te gaan zette Deltasport aan voor een slotoffensief en bracht het DSO even in het nauw. Het offensiefje ebde echter snel weg en DSO kwam er weer gevaarlijk uit. In de 88e minuut kwam Montanus vrij aan de linkerkant na een goede combinatie met Lucas Donoso Perez. Zijn voorzet op Jeffrey Flohr was op maat en de 2-0 een feit. Ondanks 6 minuten blessuretijd kwam DSO niet echt meer in moeilijkheden en bleven de 3 punten in Zoetermeer.

Volgende week wacht staat de uitwedstrijd tegen het Katwijkse FC Rijnvogels op het programma, aanvang 14.30 op Sportpark de Kooltuin in Katwijk.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

V. Wolsheimer – Kuipers – van Duijn – Montanus

Van Rijn – van den Berg (70: Pattinama) – Windhorst – Bregman (60: Hollenberg)

Flohr – Donoso Perez

Het jonge zaterdag-2 ging fors onderuit tegen Forum Sport. Na een 0-1 ruststand werd het na een snelle 0-2 en een rode kaart uiteindelijk 0-5. Jammer, uithuilen en volgende week opnieuw beginnen.