3 september 2011 15:00

Winter, F.R. de

Onbekend

DSO opent met gelijkspel bij RCL (0-0)

Beide ploegen waren niet goed in staat om hun wil aan de tegenpartij op te leggen. Na een rommelige wedstrijd wekte de 0-0 eindstand niet echt verbazing, maar met de puntendeling kon DSO toch wel het meest tevreden zijn.

Trainer Piet van Duijn startte met van Rijn en Donoso Perez als vervangers van Flohr (geschorst) ren Schoonen (geblesseerd, maar wel op de bank). Beide ploegen startten voorzichtig en wilden vooral niet tegen een snelle tegengoal oplopen. Toch ging het aan DSO-zijde al na 9 minuten bijna fout toen na slecht uitverdedigen op de rechterflank de bal door het centrum diep werd gegeven en de RCL-spits de bal in één keer langs Wolsheimer schoot. Gelukkig voor DSO belandde de bal op de paal. Na ruim een kwartier spelen een goede mogelijkheid voor DSO toen een schot van Leslie van den Berg van de RCL-lijn werd gehaald na een heuse flipperkast waarin de RCL-doelman al geslagen was. DSO vergat zelf te voetballen en koos te snel voor de lange bal op de twee eenzame en vrij statische spitsen. De eerste helft leek voort te kabbelen naar de rust maar ineens kwam Lucas Donoso Perez vrij. Hij leek zelf echter ook verrast door de doorschietende bal, zodat ook deze aanval op niets uitliep. RCL raakte daarna nog de lat met een ver schot dat door de ver voor zijn doel staande Wolsheimer nog net aangetikt kon worden.

Na rust een zelfde spelbeeld met slechts een enkele mogelijkheid voor beide ploegen. Wolsheimer redde in een één tegen één situatie en ook de RCL-doelman was op zijn post bij de spaarzame mogelijkheden voor DSO, dat via Donoso Perez en de doelman ook een keer de paal raakte. In de laatste minuten van de wedstrijd leek RCL alsnog de 3 punten te gaan pakken. Een schot vanuit vrije positie op rechts ging maar net voorlangs en even later werd de bal na een corner nog van de DSO-lijn gekopt. De 0-0 stand verdween echter niet meer van het scorebord.

Trainer Piet van Duijn was tevreden met het punt, zeker gelet op de lijst met afwezigen. Desondanks moet DSO ook met de huidige (fitte) groep beter kunnen en zelf niet vergeten te voetballen.

Zaterdag 11 september ontvangt DSO in de eerste thuiswedstrijd Delta Sport. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Bentwoud.

DSO speelde in de volgende opstelling:

S. Wolsheimer

Antonie – Kuipers – van Vliet – V. Wolsheimer

Hollenberg (55: Bregman) – van den Berg – Windhorst – Pattinama

Van Rijn – Donoso Perez

Zaterdag-2 kwam met een 1-2 overwinning terug uit Nootdorp. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Montanus) kwam Nootdorp gelijk, maar DSO pakte via Montanus toch de 3 punten.