dso.png                                                               helaas geen logo van LFCt_48.png

Opstelling:              Sven Wolsheimer (k)

Daley Windhorst (av)               Emmanuel Addai

Faissel Zefri – Joep Roovers – Geert Kooren

Tim Ceder – Koen Jongejan – Anouar Zibouah

Ingevallen:        46E : Walid Kadri / Eddie Kaffa / Jurdany Koster

59e : Ziad Mohammed / Florean Lekahena / Delando de Rooij en keeper Joeri Molenaar

Uitgevallen:       46e : Tim / Faissel / Koen

59e : Joep / Emmanuel / Rajiv / Sven (k)

Scheidsrechter:   Dhr. A, Greveling

Scoreverloop:      0-1 (20e) /1-1 Faissel (22e) / rust

1-2 (46e) / 2-2 Emmanuel (49e) /

3-2 Geert (79e)

Verslag:

Deze wedstrijd  toonde een dominant sv DSO waarin echt niet alles goed ging maar waarin wel de intentie werd getoond om echt goed te voetballen.

Buiten het conditionele aspect heeft de ploeg ook laten zien dat het niet meeging in de constante intimidatie drang van een tegenstander (nieuwbakken zaterdag eerste klasser LFC, voorheen spelend op zondag onder de naam FC Boshuizen) uit Leiden, een ploeg met veel individuele kwaliteiten.

In deze wedstrijd scoorden de gastheren wederom 3 doelpunten, kortom al met al gezien een nuttige oefenwedstrijd.

sv DSO nam direct het initiatief en was in de 8e minuut centimeters verwijderd van de openingstreffer.

Op de strakke vrije trap van de Wesley Sneijder uit Zoetermeer, en dan wordt niet de lengte bedoeld maar de uitstekende individuele kwaliteiten en tweebenigheid, Joep Roovers zijn strakke vrije trap kroop vleugelaanvaller Tim Ceder slim voor zijn tegenstander maar kwam te kort om af te ronden.

Het listige LFC was in de 11e min na slordig balverlies met een counter via de vleugels ook dichtbij een treffer.

Doelman Sven Wolsheimer (zaterdagochtend teruggekeerd uit ons overzeese Koninkrijk Curacao) stond als vanouds zijn mannetje.

Alsof hij had doorgetraind i.p.v. een zon, zee, zaligheid periode te hebben doorbracht in de tropen maar dat zal wel uiterlijke schijn zijn.

Toch werd het 0-1, weer dom balverlies werd nu wel afgestraft,

20e min 0-1, een paar minuten later stond het weer gelijk.

Een uitstekende aanval op snelheid, steekbal Anouar op diepgaande Koen die 1:1 met de LFC goalie het overzicht behield en de alert meegelopen Faissel liet binnentikken.

sv DSO verhoogde het tempo en had 3 uitgelezen mogelijkheden in 1 aanval om de voorsprong te bewerkstelligen. Alle pogingen (Tim had de grootste) werden echter geblokt.

Dezelfde Tim Ceder werd in de 28e minuut bijna de wedstrijd uitgeschopt door een belachelijk inkomen van de LFC doelman.

De lichamelijke confrontatie bleef uit door de behendigheid van de aanvaller dus er was geen sprake van een overtreding al werd de goalie gesommeerd dat het bij een soortgelijke volgende actie verplicht wisselen zou worden.

Het gebeurde dan ook niet meer door hem.

Al met al een levendig eerste half uur en leuk om naar te kijken onder de paraplu vandaan.

De tribuneklanten en toeschouwers vanuit de kantine hadden dat niet maar de harde kern van de oudere jongeren houdt graag een oogje in het zeil nabij de sv DSO dugout, Club diehards .

Faissel kleunde er vol hart en ziel in, overtreding en berisping.

De strijd werd pittiger, levendiger en kansrijker.

Koen was dichtbij een goal na een dekkingsfout en Tim zijn lob over de (te) ver uitgelopen goalie trof geen doel.

Goed doordekken verhinderde een sv DSO voorsprong bij rust.

Direct na rust een gigantische misverstand aan Zoetermeerse zijde.

Op het middenveld werd de bal breed gelegd op … niemand, sv DSO stond positioneel totaal verkeerd (de 3 wissels moesten kennelijk nog warm draaien) en dat werd direct met een fantastisch afstandsschot over de logischerwijs verder voor de doel staande Sven genadeloos afgestraft, 1-2 en er werd weer achter de feiten aangelopen.

Een verbeterpunt zeker al werd ook nu de schade razendsnel hersteld.

Een tikkie breed over drie schijven betekende in de 49e min de gelijkmaker door Faissel Zefri.

Rond een half uur voor tijd vind over het algemeen de wisseltombola cf de Zeister visie plaats, zoals ook nu bij beide teams.

Een razendsnelle drie-schijven (Daley-Geert-Ziad) aanval kon niet worden afgerond, deze one-touch acties waren te onnavolgbaar om op te anticiperen.

Diederick verving Finn achterin het centrum met nog een twintig tal minuten te spelen.

Berustte sv DSO in een gelijkspel? Zeker niet.

Met nog een goed kwartier te spelen werd de het tempo verhoogd en de druk groot.

Jurdany met en pracht individuele actie zocht Koen, redding keeper.

Seconden later een kopie van de reeds genoemde drie-schijven aanval werd door Jurdany met een kopbal net naast bij de voorsprong.

Kwartier te gaan, het temperament bij LFC steeg met een grove charge op Daley als gevolg.

Geen rode kaart maar verplicht het veld verlaten oordeelde de leidsman.

Het babbelen aan Leidse kant bleek geen obstakel voor sv DSO.

Delano, ook net geland (uit de States) liep net zo gemakkelijk door de LFC verdediging alsof hij op de Santa Monica Boulevard wandelde en drukte af met zijn cocktail been links. Fraaie actie maar niet doeltreffend.

Nadat Ziad was getorpedeerd was het Geert die in de 79e de verdiende 3-2 overwinning vanuit een vrije trap bepaalde.

De laatste minuten was het meer ge … dan voetbal maar de 90 minuten werden zonder verdere bijzonderheden uitgespeeld.

Komende zaterdag speelt sv DSO uit bij Rijnsburge Boys.

Aanvang, aandacht voor dit tijdstip, is 15.30 uur.