Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Deze middag gingen deze mannen de wei in de goal Sven Wolsheimer centraal Jeffrey Aarts Floris en Jelle Boeije en de beide backs Daley Windhorst en Sahr Kabuta midden Tristan Dijkhuizen Joep Roovers en  Ziad Mohamed voor Timo Reinhardt en Anouar Zibouh. Trainer Bert de Best moest toveren met de spelers want er was toch wat blessureleed, het waren wat kleine pijntjes maar toch. KethelSpaland kwam dus niet alleen op de thee. Het was bar en boos de eerste helft aan sv DSO-zijde. Niet dat het helemaal slecht was want in de 9e minuut was het Joep Roovers die zijn schot net naast de goal zag gaan. De wedstrijd was wat op slot tot de 14e minuut was het toch bijna raak voor Kethel maar de bal belande in het zijnet. We waren toch niet helemaal wakker want keeper Sven Wolsheimer moest tot twee maal toe zijn goal verdedigen want de spits van Kethel scoorde toch bijna de  0 – 1. Deed de sv DSO dan niets terug, jawel hoor want in de 38e minuut was het Joep Roovers met een sublieme corner zijn bal belande voor de voeten van Anouar Zibouh en die schoot snoeihard de 1 – 0 binnen. Nog geen drie minuten later was het Sahr Kabuta die een pass kreeg van Tristan Dijkhuizen en zijn bal ging net over de deklat. De trainer was niet helemaal tevreden over het spel van zijn pupillen en de thee werd toch wat heet gedronken. Er werd gewisseld, Jurian Koevoets, Geert Koren en Wesley Vaes werden gebracht in de tweede helft. Dit moest voor meer druk zorgen. En zo geschiede want in de 56e minuut weer een corner van Joep Roovers en die vond Sahr Kabuta en die schoot de 2 – 0 binnen. 6 minuten later was het Geert Koren die snoeihard schoot en  zijn bal net over de lat zag gaan. De druk bleef hoog want sv DSO had toch de overhand. Af en toe een plaagstootje van Kethel maar de verdediging van sv DSO gaf geen krimp. In de 69e minuut stoomde Jurian Koevoets op en die gaf een diepe pass op Sahr Kabuta die speelde de verdediging van Kethel kapot en bediende zo de vrij staande Anouar Zibouh en die bedacht zich geen moment 3 – 0.

In de 69e minuut ging die zelfde Sahr Kabuta naar de kant zijn werk zat erop en Jered Badal verving hem. In de 76e minuut was er een goede combinatie tussen Joep Roovers en Daley Windhorst en die zag zijn bal net naast de paal belanden. Drie minuten later was het wel raak Jered Badal speelde de bal zo subliem op Joep Roovers en die tikte de 4 – 0 binnen. Kethel probeerde wel iets maar geen resultaat ze waren leeg gespeeld. De wedstrijd werd rustig uit gespeeld en de overwinning was een feit.

Zaterdag 29-10-2022 spelen de boys uit tegen VUC om 14:30 uur.