Eindelijk is het dan zover voor de mannen en de staf. Zaterdag 20-05-2023 sv DSO – HVV.

Een zonovergoten Sportpark Bentwoud 1500 man langs de lijn dus wat kan er nog verkeerd gaan.

Trainer Bert de Best en assistent Claudio Houtman stuurden deze mannen de wei in, in de goal Sven Wolsheimer-Sahr Kabuta-Jeffrey Aarts-Eddie Kaffa-Jurian Koevoets en Daley Windhorst, Joep Roovers Delano de Rooij en Geert Koren Tim Ceder en Brandon Tichem.

Het begon wat rustig aan beide kanten eerst wat aftasten.

Toen ging sv DSO toch wat gas geven in de 5e minuut.

Een schot van rechts wat net voorlangs ging.

Ook Sahr Kabuta die vandaag weer op de brommer was zag zijn schot recht op de keeper af gaan.

In de 7e minuut moest de keeper van HVV het veld verlaten met een blessure.

Drie minuten later was het Delano de Rooij die zijn bal net over de deklat zag gaan.

Maar vijf minuten later was het toch even billen knijpen aan sv DSO-zijde een aanval over links belande bij de rechtsbuiten van HVV en die schoot snoeihard in het zijnet.

Het was verder wat matig aan beide kanten echt een kampioen wedstrijd.

Maar in de 36e minuut was het Sahr Kabuta die gas gaf en die zag de kleine pitbull Daley Windhorst vrij staan in de zestien en die dacht geen moment na en schoot de bal tegen de touwen 1 – 0.

In de 41e minuut toch wel een dubieus moment toen Tim Ceder naar de grasmat  ging in de zestien maar de leidsman zag hier niets in.

Niet veel later een corner van Joep Roovers en de lange Jeffrey Aarts zag zijn kopbal afketsten op de schoen van de keeper van HVV

De wedstrijd in de eerste helft was geen spektakel stuk.

Trainer Bert de Best was ook niet tevreden in de rust, hij spoorde zijn mannen aan en was heel duidelijk in zijn speech.

De tweede helft begon waar sv DSO mee was begonnen, toch weer wat aftasten.

Maar in de 50e minuut een rusch van Sahr Kabuta maar die zag zijn voorzet tot corner gaan.

Nog geen minuut later een goede combinatie tussen Brandon Tichem en Tim Ceder maar die zag zijn bal net naast de paal gaan.

Twee minuten later werd Daley Windhorst onderuit geschoffeld en bleef liggen op het (kunst)gras.

Waar de leidsman niets in zag en toen moest Geert Koren even aan de bel trekken en werd gelijk met geel getroffen.

In de 60e minuut even een plaagstootje van HVV maar de spits zag zijn bal over de deklat gaan.

De wedstrijd bloedde wat dood aan beide kanten.

Ook Eddie Kaffa moest aan de bel trekken toen de spits van HVV ervan door ging ook geel.

In de 72e minuut vers bloed erin Timo Reinhardt en Anouar Zibouh vervingen Joep Roovers en Tim Ceder.

De sluwe spits Timo Reinhardt kreeg een dot van een kans maar hij zag zijn bal over de deklat gaan.

In de 77e minuut een vrije trap op 20 meter van de goal van HVV, good old Brandon Tichem ging er even achter staan en zij snoeiharde schot belande recht op de vuisten van de keeper van HVV.

HVV had niets in te brengen af en toe wat druk naar voren maar de achterhoede aan sv DSO-zijde stond als een huis.

Keeper Sven Wolsheimer was weer zoals vanouds zeer geconsenteerd en zette zijn boys achterin steeds goed weg.

In de 80e minuut mocht de jonge middenvelder weer wat minuten maken zijn naam Ziad Mohamed een zeer getalenteerde speler waar we veel plezier aan zullen beleven.

Nog geen twee minuten later was het weer Sahr Kabuta die alleen op de keeper van HVV afging maar die zag zijn schot gepareerd worden.

In de 88e minuut werd er waardig afscheid genomen van een wereld verdediger en wel Jeffrey Aarts die zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen, Jeffrey toch een welkom terug straks als assistent trainer.

Wij hebben alle vertrouwen in je.

Nickey Kos verving hem, ook Sahr Kabuta ging naar de kant en Floris Boeije kwam voor hem.

In de 90e minuut kreeg Anouar Zibouh nog een kans maar die zag zijn inzet op de goalie van HVV uit een spatten.

De leidsman heeft gefloten en het publiek stroomden in getalen het veld op, er is historie geschreven in Zoetermeer.

Wij zitten nu in de VIERDE DIVISIE.

Proficiat kampioenen.

Volgende week 27-05-2023 nog een formaliteit en wel tegen Wippolder uit om 14:30 uur.