Het Kleine Loo 1
2592BW
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3858018

De vijfde competitie wedstrijd uit tegen “Voorwaarts Utile Dulci Combinatie” oftewel VUC.

De mannen van trainer Bert de Best zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen, verleden week tegen KethelSpaland voor de beker was niet goed, de 4 – 0 was daarom geflatteerd.

VUC die 0 uit 4 heeft zal vandaag alles geven om haar eerste drie punten te pakken.

Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Het is een mooie nazomerse dag op het Kleine Loo 1 te Den Haag, het was niet slecht de eerste twintig minuten, hoog druk en dat werd bijna beloont door een schot op de paal bij de keeper van VUC in de 6e minuut.
De wedstrijd was toch wel voor sv DSO want in de 10e minuut een goede combinatie tussen Joep Roovers en Jelle Boeije maar die zag zijn schot recht op de keeper van VUC belanden.

In de 15e minuut een corner en Anouar Zibouh kopte snoeihard binnen maar de leidsman zag een overtreding in de zestien, dus het feestje kon niet doorgaan.

Maar nog geen minuut later was het de spits van VUC die net naast schoot.

En één minuut later moest Sven Wolsheimer zich strekken naar de hoek om de 1 – 0 te voorkomen.

Goed gekeept van de goalie van sv DSO.

In de 23e minuut kreeg Timo Reinhardt een kans maar die werd onder geschoffeld in de zestien, bal op de 11 meter.

De centrale verdediger Jeffrey Aarts ging er achter staan en liet de keeper van VUC de bal uit de goal halen 0 – 1.

Was VUC dan zo slecht nee hoor want de druk werd omhoog geschroefd aan VUC-zijde en dat werd ook beloont in de 38e minuut, een snoeihard schot van de spits deed Svens Wolsheimer zijn net bollen 1 – 1.

Twee minuten later een misverstand tussen de centrale en de keeper van sv DSO en de 2 – 1 was bijna een feit.

Net voor de thee ging Jurian Koevoets even op stomen en die zag zijn schot gepareerd worden door de goalie van VUC.

De thee werd toch wel heet gedronken, trainer Bert de Best spoorde zijn mannen aan om het gas op de plank te houden.

En dit wierp bijna zijn vruchten af want in de 49e minuut was het Wesley Vaes die vrij kon uithalen maar de goalie van VUC keek de bal over.

Even was het net of de wedstrijd wat op slot zat, maar in de 55e minuut was het Jelle Boeije die zijn kopbal net naast zag gaan.

Nog geen drie minuten later was het de sluwe Timo Reinhardt die zijn schot op de paal zag belanden.

Er werd gewisseld in de 62e minuut Anouar Zibouh ging en Tim Ceder kwam.

65e minuut was het toch raak een combinatie tussen die zelfde Reinhardt en Tim Ceder werd beloont met  een goal de 1 – 2 werd aangetikt op het scorebord.

Brandon Tichem kwam er in de 72e minuut erin en Timo Reinhardt kreeg de publiek wissel.

Ook de goed spelende Joep Roovers  mocht even voor tijd een applaus in ontvangst nemen, Tristan Dijkhuizen verving hem in de 86e minuut.

Even was het billen knijpen voor de goalie van VUC want het goed door zetten van Tim Ceder werd bijna beloont maar zijn schot schampte de paal.

Het was gespeeld, en de sv DSO pakt zijn eerste uit punten

Opstelling sv DSO, Sven Wolsheimer-Daley Windhorst-Jelle Boeije-Jeffrey Aarts-Jurian Koevoets-Sahr Kabuta, midden Geert Koren-Joep Roovers-(86e minuut Tristan Dijkhuizen)-Wesley Vaes- voor Timo Reinhardt-(72e minuut Brandon Tichem)-Anouar Zibouh(62e minuut Tim Ceder).

Volgende week zaterdag 05-11-2022 spelen onze boys een thuis wedstrijd tegen Valken ’68 om 14:30 uur.