Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Zaterdagmiddag 01-10-2022 de wedstrijd begon iets later op Sportpark Bentwoud omdat er twee oud gedienden werden gehuldigd.

Jay weber en Tim Lamboo werden in het zonnetje gezet voor hun jaren lange trouwe dienst in de selectie.

De scheidsrechter had gefloten en sv DSO zette gelijk hoog druk, trainer Bert de Best begon met een verassing.

Jeffrey Aarts in de spits (normaal centrale verdediger), en dit resulteerde in de 6e minuut met een aanval op rechts en de bal werd panklaar gelegd en de (interim) spits aan sv DSO-zijde kopte de bal binnen 1 – 0.

Maar in de 10e minuut was het UVS wat de aanval  koos en Sven Wolsheimer haalde de bal net voor de doellijn weg.

In de 12e minuut een goede combinatie tussen Brandon Tichem en Delano de Rooij en die laatste schoot snoeihard binnen 2 – 0.

UVS toch wat aangeslagen, maar in de 21e minuut was het toch de spits van UVS die de bal hard inschoot 2 -1.

Nog geen twee minuten later was het die zelfde spits die de 2 – 2 bijna op het scorebord liet zetten.

Toch was het UVS die de boventoon sloeg want Sven Wolsheimer zag de bal van de spits van UVS op de paal belanden.

In de 33e minuut moest Sahr Kabuta even aan de noodrem trekken en werd hiervoor bestraft met geel.

De wedstrijd kabbelde toen wat op en neer.

Tot in de 44e minuut Timo Reinhardt recht op de keeper van UVS schoot.

De thee werd heet gedronken en de trainer sprak zijn mannen toch wel wat streng aan.

In de tweede helft bleef Delano de Rooij in de kleedkamer achter, en Eddie Kaffa verving hem.

UVS kwam wat gretiger uit de kleedkamer en zette gelijk hoog druk.

In de 56e minuut gebeurde er weer iets, de bal kwam voor Brandon Tichem zijn voeten en die dacht geen moment na maar zag zijn schot net over de deklat gaan.

Zes minuten later was het Daley Windhorst die opstoomde aan de rechterkant en een sublieme pass op Sahr Kabuta die  alleen maar tegen de bal hoefde te lopen en de 3 – 1 werd binnen getikt.

In de 66e minuut kwamen Anouar Zibouh en Joep Roovers voor Timo Reinhardt en Sahr Kabuta.

Twee minuten later was het Geert Koren die roerloos in de middencirkel bleef liggen.

Maar gelukkig kon hij het spel wel hervatten.

In de 75e minuut kwam Tim Ceder voor Brandon Tichem.

Nog geen minuut later was het raak voor UVS een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal van keeper Sven Wolsheimer en die bal werd snoeihard binnen geschoten 3 – 2.

Er werd nog een keer gewisseld Finn Brandt ging naar de kant en Jered Badal kwam.

Een diepe pas op Tim Ceder in de 83e minuut, en die kwam één op één te staan met de keeper van UVS maar hij zag zijn actie net naast de paal gaan.

De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de 3 – 2 was een feit.

Volgende week spelen de mannen van trainer Bert de Best uit tegen VELO om 14:30 uur.