doelpuntrijke ochtend voor de meiden van sv DSO MO15-1

Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Zaterdag 14-05-2022 het is rond de klok van 10:00 uur de meiden van trainer Donovan van der Kleij en mede trainers Michael en Virgel starten met de volgende 11 in de wei, op de goal Babette centraal Gaby en Aya links Giulia en rechts Anouk, daarvoor Esmee en Lisa daar gelijk voor spelend, Katja Kate en Nienke en in de spits Wendy. Maar de bank mag er ook wezen met deze vijf meiden, Alyssa Hayley Yfke Emelie en Romy.

sv DSO begon gelijk met hoog druk wat resulteerde in de 1e minuut met een schot voorlangs. Nog geen minuut later was het wel raak spits Wendy zette Katja alleen voor de keepster van Graaf Willem en die deed waar ze voor was gekomen scoren 1 – 0. Graaf Willem was wakker want nog geen twee minuten later kwamen ze meteen met een plaagstoot maar de verdediging van sv DSO stond goed. sv DSO bleef maar aandringen en een schot van Esmee ging maar rakelings voorlangs.

Dit werd beloond het harde werken, in de 6e minuut was het spits Wendy die een steekpass kreeg van Kate, en die kwam alleen voor de keepster van Graaf Willem te staan en schoot snoeihard binnen de 2 – 0 was geboren.

In de 8e minuut kwam er een goede corner aan de kant van sv DSO en dit was bijna de 3 – 0 maar het schot van Esmee werd nog net gepareerd door de keepster van Graaf Willem. Zo kabbelde de wedstrijd toch wat rustig door en in de 19e minuut was er toch wel wat druk van Graaf Willem. Trainer Donovan ging in de 20e minuut wisselen en haalde Anouk Gaby Nienke en Kate naar de kant en Haley Yfke Alyssa en Romy kwamen ervoor in de plaats. Nog geen 5 minuten later was er een goede combinatie op het middenveld en zo werd Alyssa vrij gespeeld en die schoot snoeihard binnen 3 – 0. De leidsman floot toch even voor een drink pauze het was warm / heet op sportpark Bentwoud.

sv DSO startte gelijk goed na de drink pauze en dit werd beloond door het goede doorzetten van Yfke die zetten Romy zo vrij dat deze rustig kon intikken 4  - 0. Vlak voor rust werd Esmee nog even gewisseld en Giulia kwam voor haar. In de rust was er toch een peptalk van de trainer, de limonade vloeide rijkelijk. De meiden bleven gretig en in de 5e minuut werd dit bijna beloond door een schot van Katja maar die zag haar bal over de deklat gaan. Graaf Willem begon in deze fase toch wat brutaler te worden en dit resulteerde in een goede aanval maar Babette zag de bal voorlangs gaan. Nog geen minuut later was er een solo van Esmee en die zag haar slimme pass op Katja beloond worden 5 – 0. In de 15e minuut werd er weer gewisseld het was gewoon te heet de mat werd bloedheet de meiden hadden het zwaar en dit ging natuurlijk voor beiden partijen op. Ook Graaf Willem wisselde regelmatig. De wedstrijd werd wat mat gespeeld op dit moment, maar in de 25e minuut perste Nienke op rechts er toch nog een solo uit en gaf een sublieme voorzet maar de bal ging net over het koppie van Kate heen. De keepster van sv DSO heeft werkelijk niets te doen gehad, maar in de 30e minuut werd ze toch op de proef gesteld en de scherpe Babette bracht een wonderbaarlijke redding tot ieders verbazing, scherp zijn 70 minuten lang. Maar zes minuten later was het Romy die de bal achter de keepster van Graaf Willem haalde 6 – 0. Nog geen minuut later was het Giulia die de bal tegen het net schoot maar de vlaggenist zag hier buitenspel in. De wedstrijd werd rustig tot het einde uit gespeeld Graaf Willem vond het wel genoeg. De leidsman Marvin Molenaar floot voor de laatste keer, en ja de kampioenen vlogen elkaar in de armen. Wat een vreugde bij een ieder het harde werken in deze competitie werd beloond met de zilveren schaal. CHAPOO.

Zaterdag 21-05-2022 spelen de meiden van trainer Donovan van der Kleij uit tegen Berkel en wel om 11:00 uur.

Let op, op dinsdag 24 mei om 18:30 spelen deze meiden weer uit dan tegen RKDEO om 18:30 uur.