2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

sv DSO MO19-1-Rijnsburgse-Boys-1

Zaterdag 16-10-2021 trainer Mario Bastiaan moest improviseren met zoveel blessureleed aan sv DSO zijde. Zo kwamen van de MO17-1 Talia en Charlotte en van de MO15-1 Kate, Yfke en Gaby. Sv DSO begon wat onwennig aan de wedstrijd want in de tweede minuut was er een communicatie fout tussen de centrale verdedigers Amber en Tahnee en de 0-1 was een feit. Maar nog geen vier minuten later was het dezelfde Amber die Danique de diepte in lanceerde en deze schoot recht op de keepster van Rijnsburgse-Boys. Sv DSO ging wat beter spelen en een tekkel rond de zestien werd bestraft in het voordeel van sv DSO, Angel ging achter de bal staan en schoot snoeihard op de deklat. Na tien minuten spelen gaf Julia aan dat ze gewisseld wilde worden en Talia kwam voor haar. De wedstrijd ging gelijk op aan beide kanten werd er hoog druk gezet. Danique werd weer op een goede manier aangespeeld en zag haar schot in de handen van de keepster van Rijnsburgse-Boys belandden. Was even schrikken in de 17de minuut toen Blyss onderuit werd gehaald en bleef liggen, deze werd gewisseld en Yfke kwam er in voor haar. In de 20ste minuut ging Charlotte eraf met een blessure en de jonge Gaby kwam erin. Door een slippertje achterin bracht de spits van Rijnsburgse-Boys op een scoring kans en deze benutte die ook 0-2. In de 28ste minuut was het de middenvelder Annelot aan sv DSO zijde die haar bal net zag gepaard worden door de keepster van Rijnsburgse-Boys. Zo ging sv DSO beter spelen en in de 35ste minuut was het Talia die een sluwe pass door het midden Angel bediende en de 1-2 was geboren. Nog geen 3 minuten later was het de rechtsbuiten Danique die een solo door de verdediging van Rijnsburgse-Boys slingerde en schoot de 2-2 binnen. Annelot werd gewisseld in dezelfde minuut en Kate kwam voor haar. In de 42ste minuut was de weer ingevallen Julia die Danique de ruimte in speelde maar deze zag haar bal voor langs gaan. De trainer Mario Bastiaan gaf een tactische uitleg in de kleedkamer en zei dat er meer te halen was. Zo begon sv DSO met Isa en Gaby op de back positie en de twee centralen bleven ook staan, het draaide goed achterin. Maar in de 50ste minuut was het Danique die roerloos bleef liggen naar een blok van de verdediger van Rijnsburgse-Boys. Talia kwam voor haar en met de sluwe op de linksbuiten plaats Sascha hadden de beide backs van Rijnsburgse-Boys het moeilijk. Die zelfde Sascha zag haar inzet net naast gaan. 65ste minuut een goede corner aan sv DSO zijde werd bijna binnen gekopt door Blyss. Keepster Iris aan sv DSO zijde kwam even in de problemen maar loste het zelf goed op. Nog in de 68ste minuut was het Talia die zich een weg boorde door de verdediging van Rijnsburgse-Boys en zag haar schot net gepareerd worden door de keepster. Sv DSO bleef aan de deur bellen bij Rijnsburg en de rechtshalf Julia gaf een sluwe pass op de spits Angel en die schoot de bal goed in de hoek de 3-2 was een feit en verdiend. Die zelfde Angel schoot sv DSO op 4-2 na nog geen twee minuten vanaf de aftrap. Die zelfde minuut kwam Yfke voor Blyss en Danique kwam voor Talia. 86ste minuut weer een goede combinatie tussen de speelsters Angel en Annelot aan sv DSO zijde en Annelot zag haar inzet tegen de touwen belanden 5-2. Kate kwam erin voor Julia aan sv DSO zijde en die zelfde Kate maakte gelijk wat oorlog bij Rijnsburgse-Boys waardoor Sascha aangespeeld werd en die werd onderuit gehaald op een meter of zestien aan de linkerkant, vrije trap aan sv DSO kant. Een moeilijke hoek maar de slimme Angel gaf zoveel effect aan de bal dat de keepster van Rijnsburg de bal verkeerd inschatte en de 6-2 werd op het scorebord gezet. Sv DSO kwam niet meer in de problemen en voetbalde de wedstrijd rustig uit.  Het blessureleed aan sv DSO kant is goed opgepakt door de gastspeelsters Charlotte, Talia, Kate, Yfke en Gaby.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 30-10-2021 thuis tegen RKAVV uit Leidschendam om 15:00 uur.