2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Het team van sv DSO moest het vandaag doen zonder de steun van het trouwe en vooral fanatieke publiek langs de lijn en niet te vergeten vanaf het balkon. Dit had alles te maken met de verscherpte maatregelen rondom Corona, een strijd die wij met zijn allen maar niet kunnen winnen.

Maar de technische leiding had ook een uitdaging, wederom was het puzzelen met de beschikbare spelers want aan geblesseerde en afwezige spelers gaat er veel routine in het veld verloren. Maar zoals we de laatste wedstrijden hebben kunnen zien is de inzet er niet minder om, sv DSO speelt niet de sterren van de hemel maar de resultaten leiden er niet onder dus alle lof voor de spelers die het nu moeten doen. Verrassend in de basis stond daar de naam van Jesper Hogedoorn op het wedstrijd formulier. Nu is Jesper niet de minste keeper geweest, een lijst aan mooie grote clubs is aan zijn naam verbonden. Nu op zijn 36e jaar was hij bereid om het doel van sv DSO te verdedigen vanwege blessures en afwezigheid van de andere doelverdedigers.

sv DSO was zoekende in het begin van de wedstrijd, spelers konden elkaar niet vinden en daardoor zag het spel er rommelig uit. Kagia daarentegen rook mogelijkheden en drukte de elf van sv DSO vast op eigen helft. Dat resulteerde in de eerste kans in de 7e minuut. sv DSO was gewaarschuwd, Kagia kwam hier voor resultaat en wilde daar harder voor gaan werken dan dat sv DSO liet zien.

Als sv DSO de bal had, was de pass gewoon niet zuiver of werd er verkeerd gecoacht waardoor Kagia constant in balbezit wist te komen. In de 15e minuut werd de bal ingebracht in het 16 meter gebied van sv DSO, de bal kwam goed aan bij de Kagia spits en deze kon hem geheel vrij inschuiven. Maar Jesper met zijn ervaring maakte zich breed en wist de bal te verwerken tot corner.

Kagia had in deze fase de overhand en sv DSO kon niets anders dan verdedigen voor wat het waard was. Vele duels werden verloren of spelers waren te laat om het duel aan te gaan. Een schot net buiten de 16 op het doel van Jesper was de zoveelste waarschuwing aan het team van sv DSO. Zo af en toe was er een aanvallende actie van sv DSO, maar liepen spelers met de bal zich vast omdat er geen afspeelmogelijkheid gevonden kon worden. In de 25e minuut werd dat afgestraft. Balverlies op het middenveld brengt Kagia aan de bal en met een afgemeten bal richting het 16 meter gebied werd er een vrije speler gevonden. Het mag gezegd worden, deze schoot hij er zonder aanname maar met een geplaatste volley knap in, stand 0-1.

Vanaf dat moment gooide sv DSO de ballast van zich af en durfde wat meer vooruit te gaan voetballen en kwam dichterbij het vijandelijke doel. In de 34e minuut een overtreding aan de linkerkant op zo'n 25 meter van het doel van Kagia leverde een vrije trap op voor sv DSO. Tim Lamboo ging achter de bal staan en krulde hem richting de 2e paal. Timo Reinhardt wist hem licht te raken maar dat was genoeg om de bal achter de doelman van Kagia te werken, stand 1-1.

Het was te zien dat sv DSO zich eindelijk onder de druk van Kagia uit wist te spelen. Het was nu meer bezig met aanvallen dan verdedigen. In de 40e minuut moest Tim Lamboo gestopt worden door een speler van Kagia voordat hij met de bal de 16 in kon dribbelen, de vrije trap die volgde werd door Wesley Vaes in de muur geschoten.

Diezelfde Wesley Vaes moest net voor de rust het veld verlaten vanwege een blessure, hij werd vervangen door Junior Basilio. Veel speeltijd had Junior niet in de eerste helft want de goed leidende scheidsrechter van der Perk floot voor de thee.

Met de 1-1 op het bord werd er ongewijzigd begonnen aan de tweede helft. In het begin van de tweede helft gebeurde er niet veel, Bert de Best liet wat spelers warmlopen en besloot wat vers bloed het veld in te sturen. Pepijn de Pagter en Diosmell Heijgen werden bedankt voor bewezen diensten en maakten plaats voor Jelle Boeije en Jay Weber. Het was vooral Jay die wat meer sturing kon geven aan de aanvallende linies en stuurde zo ook regelmatig de rappe Junior weg richting het vijandelijk doel. Door één van deze acties kreeg sv DSO een corner. Tim Lamboo bracht hem in maar de lengte van sv DSO werd niet gevonden. De bal werd weggewerkt door een speler van Kagia. Die bal kwam in de buurt van Timo die zich zelf geen tijd gunde om na te denken en de bal buitenkant rechts de kruising in jaagde, een terechte 2-1 voor sv DSO.

In de 77e minuut werd Timo naar de kant gehaald en vervangen door Stojan Cekic en mocht hij in de spitspositie op zoek naar zijn doelpunt. Toen Junior in de 87e minuut neer werd gehaald en de scheidsrechter naar de penaltystip wees wilde Stojan zijn doelpuntje wel pakken vanaf de stip, maar Tim Lamboo eiste de bal op. Tim schoot hem prima binnen en dat betekende een veilige 3-1 voor sv DSO, iets wat de weinige kijkers zeker niet hadden verwacht na het zien van de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

In de 89e minuut kreeg een speler van Kagia zijn tweede gele kaart na een overtreding op Delano de Rooij en mocht van de scheidsrechter alvast gaan douchen.

Met een man meer wist sv DSO nog tot een mooie aanval te komen, Jay Weber speelde de bal op de opkomende Daley Windhorst die richting achterlijn ging en de bal strak voor gaf op de meegelopen Stojan. Deze maakte hem prima af maar ondanks de feestvreugde kwam de 4-1 niet op het scorebord, de grensrechter had zijn vlag omhoog voor buitenspel dat werd overgenomen door de scheidsrechter.

Zo wist sv DSO weer een wedstrijd winnend af te sluiten, toch knap gezien het spel van de eerste helft en het elke keer puzzelen met beschikbare spelers. Complimenten voor spelers en technische staf.