Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Na de nederlaag van verleden week bij Westlandia veroverde sv DSO in de thuiswedstrijd tegen SVC’08 met een 1-0 overwinning wederom 3 punten. De Zoetermeerse titelkandidaat besliste de wedstijd van twee gelijkwaardige ploegen die nauwelijks kansen wisten te creëren of weg te geven na rust. In het begin kwamen de aanvallende aspiraties voornamelijk van bezoekers kant en speelde sv DSO verdedigend ijzersterk, loerend op de counter. Zo ontspon zich een wedstrijd die recht deed aan de druilerige weersomstandigheden op Sportpark Bentwoud. Er gebeurde weinig tot niets spannends. In de 2e helft veranderde het spelbeeld. sv DSO speelde verder naar voren, ging feller de duels aan en hield de bal beter in de ploeg dan in de 1e helft. Grote kansen werden er echter nog niet gecreëerd. Sterker nog, het was de Scheveningse Voetbal Club  (die in 2008 ontstond door een fusie van JAC en sv 35) die na een klein uur spelen op voorsprong had kunnen komen. De kopbal uit een hoekschop belandde op de lat. Zoals vaak bij voetbal, kon het doelpunten feestje door de andere partij worden gevierd. Na een dieptepass leidde na 2 gestopte kansen door de prima spelende SVC’08 doelman de 3e poging tot de sv DSO voorsprong, 1-0 door Junior Basilio in de 63e min. SVC’08 zette aan maar doelman Sven Wolsheimer redde, voordat hij geblesseerd uitviel, fraai bij een goed genomen vrije trap. Sven zijn vervanger, Leon Kleis, deed het niet minder goed door een afstandsschot te pareren. In de blessuretijd was er nog een noodrem situatie om de 2-0 te voorkomen. De uitstekende scheidsrechter Thomas Groenendijk gaf “slechts” geel wat volledig paste in het beeld van de wedstrijd. sv DSO behaalde verdient opnieuw een overwinning, de 5e van de 6 wedstrijden in deze competitie, en gaat hoge ogen gooien in het seizoen 2021/2022