2803DA
GOUDA
tel. 0182-533202

Zaterdagmiddag 18-09-2021 13:45 uur.

De meiden van trainer Marwan moeten het opnemen in en tegen sv Gouda. Na verleden week gewonnen te hebben met 5 - 2 van Moerkapelle is de stand in de beker: svDSO 1, svGouda 2, DWO 3 en hekkensluiter Moerkapelle 4.

Een zonovergoten Sportpark Groenhoven, een kersvers team aan de kant van svGouda. Deze meiden speelden verleden jaar nog als de MO 19-1 en wonnen verleden week nog met 3 - 1 van DWO, dus de messen zijn geslepen. Gelijk werd er hoog druk gezet en in de derde minuut was het Sara die de bal voorlangs schoot. Nog geen twee minuten later was het de rechtsbuiten Tanya van svDSO die de bal net over zag gaan. Maar in de 16de minuut was er een goed samenspel tussen de middenvelders en de rechtsbuiten met een sluwe pass tussen de linies van SVGouda. Dit bracht Tanya in een scorings positie en de 0 - 1 was geboren.

svGouda deed wat het kon, maar de verdediging van svDSO stond als een huis. In de 22ste minuut was het de rechtsback van svGouda die de bal niet goed terug speelde op de keepster en de sluwe Tanya die de bal in het net deed belanden, 0 - 2. Het middenveld van svDSO was soms wat slordig in de passes, het team kampt nog met veel blessure leed. Maar niettemin werd dit goed opgevangen door de rest van het team.

In de 27ste minuut was het Charlotte van svDSO (spelende in de MO17-1) met een schot net langs de kruising. In de 35ste minuut was het de spits van svGouda die als een mes door de boter de verdediging van svDSO zoek speelde, maar de goed keepende Coraleigh pakte de bal met een miraculeuze reddig uit de doelmond. Nog geen 5 minuten later was er een aanval over rechts en de bal viel voor de voeten van Laura die met een goed schot over de keepster van svGouda het net liet bollen en de 0 - 3 op het scorebord liet zien. Maar drie minuten later was het svGouda dat bijna scoorde.

Het was warm en we zochten in de rust de schaduw op, trainer Marwan zette toch nog even de puntjes op de i. Dit resulteerde in de 52ste minuut in een kans van svDSO maar de bal vloog over. De wedstrijd kon alle kanten op, ook svGouda kreeg haar kansen. In de 62 ste minuut werd er door een slippertje achterin bij svDSO de 1 - 3 aangetikt.

svDSO bleef goed voetballen en in de 68ste minuut was er een snoeihard schot van Sara, die de bal net over zag gaan. Maar svGouda bleef toch aandringen en rook dat er meer was te halen en in de 73ste minuut was de 2 - 3 een feit. De mouwen aan svDSO kant werden opgerold en de neuzen dezelfde kant opgezet. Vlak voor tijd was het weer de rechtsbuiten die uit een corner van Sara de bal inkopte en de 2 - 4 was een waarheid, een ware hattrick voor Tanya.

Aanstaande zaterdag 25-09-2021 spelen de meiden van trainer Marwan thuis tegen het uit ter Aar komende Altior om 13:00 uur.