Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 07

Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Wat heeft 2e klasser sv DSO voor een bekerstunt gezorgd door als 1e te eindigen in een bekerpoule met louter tegenstanders die in de 1e klasse (zaterdag en zondag) uitkomen. Fantastisch! Na een 0-1 overwinning op Valken’68 en een 1-1 gelijkspel tegen RVVH werd nu een knappe teamprestatie neergezet door de zondag 1e klasser FC Boshuizen met 3-1 te bedwingen. sv DSO begon de wedstrijd goed. Vanaf de 1e minuut scherp in alle duels. Het resulteerde in een snelle voorsprong. De boomlange Diosmell Heijgen rondde een hoekschop technisch zeer bekwaam af met een tegendraadse kopbal, 1-0. Wellicht omdat het in balbezit erg goed ging werden vervolgens bij de omschakeling van sv DSO balbezit naar FC Boshuizen balbezit de gemaakte afspraken vergeten met een gelijkmaker als gevolg. 1-1 in de 23e minuut. sv DSO bleef bij balbezit verzorgd en gegroepeerd voetballen. De voorsprong werd luttele minuten later (31e min) wederom genomen. De van positie gewisselde vleugelaanvallers Kabuta en Hagi zorgden voor een werkelijk uitstekende goal. Sahr kapte op rechts zijn directe tegenstander uit en gaf met zijn betere been (links) een voorzet op maat die eenvoudig door Chris bij de 2e paal kon worden binnen gelopen, 2-1. Wederom een misverstand in de omschakeling van balbezit naar balverlies leverde “bijna” een tegengoal op. Een aandachtspunt ter verbetering voor de technische staf. Ruststand 2-1. In de 2e helft een heel ander beeld. FC Boshuizen vergrootte de druk, sv DSO kwam er nog maar sporadisch uit en niet meer aan voetballen toe. Dankzij doelman Sven Wolsheimer, wat een kwaliteiten heeft hij toch, en de vechtlust van het team hield sv DSO stand. Loerend op die ene counterkans die bijna altijd komt. Hagi (ik ben nog niet op mijn gewenste niveau maar werk er hard aan) was dichtbij een treffer, hij maakte echter de verkeerde keuze voor de goal. Langzaam groeiden ook bij FC Boshuizen de krachten en het geloof op een goed resultaat weg. Ze waren meer en meer met zichzelf en de scheidsrechter bezig. De tijd vorderde en mede daardoor nam het geloof bij sv DSO toe. Een klein kwartier voor tijd bracht trainer de Best vers bloed. Pepijn de Pagter werd uit voorzorg gewisseld. Reza Rahimi verving hem. Junior Basilio verving de moegestreden Hagi. Luttele seconden later volgde de beloning op het inbrengen van loopwonder Junior. Een messcherpe pass van Wesley Vaes rondde de jonge aanvaller koelbloedig af. 3-1. De wedstrijd was beslist. De feestvreugde kon uitbarsten. De conclusie die op dit moment kan worden getrokken is dat sv DSO als “lelijk eendje” 7 punten wist te pakken tegen 3 1e klassers. Dat is zowel zeer verrassend als zeer knap. Er lijkt een team te ontstaan wat voor elkaar wil werken en het gras op wil vreten. Voetballend moet en kan het nog veel beter. Met de instelling en vechtlust die ook nu weer deze wedstrijd op de mat werd gelegd, is het heerlijk om te kijken.