4e klasse B

3 oktober 2020 13:00

Onbekend

DSO vr1 speelt vandaag tegen de koploper RCL vr3.

Het is klokslag 13:00 uur de wedstrijd begon, en we wisten dat we vandaag zeer scherp moesten beginnen. RCL nog ongeslagen begon toch wel fanatieker aan de wedstrijd dan DSO.

Na vijf minuten keken we al tegen een 0-1 aan, een bal uit het niets belande achter keepster Laura. We schrokken hier zo van dat na drie minuten later de bal weer uit het net moest worden gehaald 0-2. Wat er toen in de koppies van de meiden omging was een raadsel, de achterhoede met Kim, Isabel, Sanne en Vera kleunden er ineens in, elk duel werd gewonnen.

Het middenveld met Sara, Kelly, Daisy en Julia werkten zo goed samen dat de spitsen Tanya en Cathrin steeds toch gevaarlijk voor het doel van RCL kwamen. In de 19de minuut werd dat beloond door het goed opstellen van Tanya, en die dacht geen moment na en schoot snoeihard de 1-2 binnen. Er werd gewisseld in de 25ste minuut Rowan, Veronica en Chiara kwamen erin. We geloofde erin er werden driehoekjes neergezet en door dit harde werken van iedereen was het wederom Tanya in de 30ste minuut uit een voorzet de 2-2 binnen tikte. Dit mede door het goede spel van het middenveld. Maar even de concentratie weg en niet opletten werd gelijk afgestraft in de 38ste minuut 2-3. We gingen nog een keer wisselen en de spits Cathrin werd vervangen door Karlijn, die gelijk een goede partij neerzette door het goed storen en goede passes. We gingen rusten met een gevoel dat er meer te halen viel. Iedereen sprak met positieve gevoelens over de eerste helft. We zouden en moesten winnen. We begonnen de tweede helft gelijk van kiet aan druk te zetten op de bal, RCL had hier geen antwoord op. Na een goede rush van Julia in de 60ste minuut die beloonde zichzelf met een fraai doelpunt 3-3. RCL kwam niet verder dan de tweede lijn en de schoten werden makkelijk gepakt door Laura. Er was meer te halen, we werkten als leeuwinnen en wederom werd elk duel gewonnen zowel achter als op het middenveld. In de 91ste minuut zag de scheidsrechter een handsbal in de zestien van RCL en de bal werd op de stip gelegd.

De altijd nuchtere Julia ging erachter staan, en schoot de bal hard binnen 4-3. We hadden de koploper kapot gevoetbald.

Volgende week 10-10-2020 speelt DSO vr1 uit tegen ARC vr2 om 16:15 uur.